Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan alakul a baba napirendje

Hogyan alakul a baba napirendje

Van egy módszer, amivel már az első napoktól kezdve ki lehet alakítani egy olyan szuper napi rendet, ami jó a babának és jó az anyucinak is, mert nem nőnek a fejére az otthoni teendők.
A módszer azon alapul, hogy a tennivalók sorrendjét kell betartani.

1. Etetés. Hami után jöjjön egy hosszú böfiztetés, mindegy hogy tápszert vagy anyatejet eszik a baba, böfiztetni alaposan kell. Még ha álomba szenderül is, akkor is, mert ha bent marad a légbuborék, akkor fájni fog a pici hasa és akkor annyi a teendőknek.

2. Ébrenlét. Ha böfizett egy jó nagyot a csemete, vagy akár többet is  akkor attól fel fognak ébredni, mert hát a legtöbb baba elszunyókál a hamin. Attól függ, hogy hány évesek, jöhet egy kis nézelődés vagy játék. Már az első hetektől megtehetjük, hogy ilyenkor letesszük őket és vagy hagyjuk az önálló nézelődést vagy játszunk vele egy kicsit.

3. Jöhet a jól „megérdemelt” alvás. 4-6 hetes korig sokszor a 10 percnyi böfi meg 10-20 perc játék után már valószínűleg elálmosodik a kicsi. (Lehet az anyuka is)  Érdemes minél előbb kitapasztalni, hogy el tud-e aludni magától vagy kell neki egy kis „segítség”. Ha segítség kell neki akkor a legtöbb baba egy kis dédelgetés után el tud aludni, de ugye vannak olyan csemeték, akik igénylik a cicit vagy a cumit. Ezzel nincs is gond. Viszont jól figyeljünk oda, hogy melyik módszert választod, mert lehet ez fogja meghatározni akár 2-3 éves koráig az elalvási módszerét. A csecsemőknek kb. 20 perc kell, hogy rendesen elaludjanak. Ezt érdemes szem előtt és tiszteletben tartani, ha cicin alszik el, akkor ne gondoljuk, hogy 5 perc után le tudjuk rakni, mert felébred, ne zajongjunk körülötte, ez igazán nem sok idő. Ha valami megzavarja, akkor újra kezdődik nála a 20 perc.
És az utolsó lépés! Az az ÉN. elaludt. Ilyenkor már mi is megérdemeljük, hogy magunkkal foglalkozzunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan neveljük szobatisztaságra a gyermeket?

Amikor elérkezik az idő, hogy levegyük a pelenkát és előkerüljön a bili, akkor ne várjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük