Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan alakítsunk ki megfelelő környezetet gyermekünk számára?

Hogyan alakítsunk ki megfelelő környezetet gyermekünk számára?

Egy kisgyermek számára az értelmi fejlődés legalább ugyanannyira fontos, mint az érzelmi fejlődés, azonban hogyha nincs kellő inger a környezetében, akkor nem tud megfelelően továbbfejlődni. Egy olyan gyermek, aki ingerszegény környezetben él, legalább fél évvel el van maradva kortársaitól. Honnan tudjuk, hogy a gyermekünk környezete ingerszegény?
Biztosan nem megfelelő számára a környezet, hogyha a játékai már nem kötik le. Hogyha egy gyermek már három-négy éves, tudnia kellene magától játszani- azonban hogyha egyfolytában a nyakunkon lóg még ilyen korban is, akkor valószínűleg nem megfelelő a körülötte kialakított környezet. Szintén az ingerszegény környezetre utal, hogyha egy gyerek 2-3 perc után abbahagyja a játékot- bármi is legyen az-pedig tudjuk hogy le kellene hogy kösse az adott játék, ha rá koncentrálna. Hogyha egyre többet kezd el rendetlenkedni, pedig eddig szófogadó volt, és egyébként az óvodában nincs vele semmilyen probléma. Az összes eddig felsorolt dolog megtapasztalása azt jelenti, hogy gyermekünk otthoni környezete ingerszegény.
Ezt könnyen tudjuk kezelni, egyszerűen csak olyan játékokat, és dolgokat kell vásárolnunk a gyerkőcnek, ami már fejlettebb korosztálynak való. Például, hogyha szeret kirakózni 4 évesen, de a neki megfelelő játékot már hamar megunja, vásároljunk olyat, ami 6 éves kortól ajánlott. Ezen kívül pedig próbáljunk meg minél többféle környezetben minél színesebb skálán elfoglaltságot biztosítani neki, hiszen így sokkal kevesebbet fog majd unatkozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük