Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan alakítsunk ki biztonságos udvart?

Hogyan alakítsunk ki biztonságos udvart?

Amikor gyermek érkezik a családba és megnő akkorára, hogy egyedül tud már közlekedni minden szülő el kezd aggódni, hogy otthonuk biztonságot nyújt-e a gyermek fejlődésében és próbálják a lehető legbalesetmentesebb környezetet megteremteni. Az udvar egy olyan hely, ami valószínű a gyermek kedvencei közé fog tartozni, hisz nyáron remek szórakozás az udvarban elhelyezett medence és kialakított játszótér, télen pedig lehet szánkózni és hóembert építeni.

Viszont ez csak akkor lesz jó és megfelelő hely, ha biztonságot is ad a szórakozás mellé. Amikor az udvar kialakításán gondolkodunk érdemes azzal kezdeni, hogy szemügyre vegyük először is a talajt, hogy kíván-e valamilyen munkálatot, mielőtt játszóteret telepítünk rá. Ha nem tartjuk megfelelőnek esetleg nagyon egyenletlen és ezzel veszélyezteti a gyermek épségét akkor hozassunk kellő mennyiségű és minőségű földet, amelyet munkáljunk el kellőképpen és vessük be fűmaggal, javasolt olyan magot vásárolni, ami szárazságtűrő és lépésálló, hisz igénybe lesz véve elég sokat.

Ha ezzel megvagyunk tervezzük meg a játszóteret, amelyet minden gyermekünk számára tegyünk élvezetessé. De arra ügyeljünk ha több gyermekünk van és esetleg nagy a korkülönbség köztük akkor a legkisebb csak a számára kialakított részt tudja igénybe venni ezt meg tudjuk oldani egy kerítéssel, melyet az olyan játékok köré teszünk, amelyek veszélyesek számára. Ha az udvaron esetleg van medence arra figyeljünk, hogy kerítsük el, hogy gyermekünk nehogy véletlenül beleessen, így csak szülői felügyelettel veheti igénybe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük