Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan alakítsunk ki bababiztos nappalit?

Hogyan alakítsunk ki bababiztos nappalit?

A legjobb megoldás, ha körülbelül egy méter magasságig mindent végig néznénk mi okozhat sérülést. Legelőször érdemes a konnektorokat számba venni, ellenőrizni, hogy elérheti-e a gyermek, vagy beletud-e valamit dugni. Ha igen akkor erre alkalmas biztonsági vakdugót kell beletenni, melyet csak felnőtt tud kiszedni.

Ezt meg lehet vásárolni, akár bababoltban is. Ha nem éri el, viszont nem használjuk a konnektort, akkor is célszerű vakdugót használni. Ezután következhet a kábelek ellenőrzése, a legjobb megoldás, ha teljesen eldugjuk őket, szekrény, ágy mögé, ha nem tudjuk, mindenképpen nézzük végig nem sérült vagy kopott-e.

A legcélravezetőbb megoldás az, ha direkt a célra alkalmas kábelvezető sínbe tesszük, így teljes a védelem. Mindig tegyünk minden lámpába égőt, amely elérhető magasságba van, hiszen előfordulhat, hogy megpróbálják a kis ujjacskáikat beledugni. Ha olyan fűtőtestet használunk, amellyel megégetheti magát, akkor gondoskodnunk kell borításról, kályhák használatánál jobb megoldás az elkerítés, így biztosabb, hogy nem keletkezik égési sérülés.

Nézzük át a nappaliban, bár ez az egész lakásra értendő, az asztalok, ágyak szekrények sarkait, ha nem lekerekített formájúak, akkor tegyünk rájuk sarokvédőt, hisz a csemeték ilyenkor nekieshetnek, vagy nem figyelnek és egyszerűen nekimennek. A törékeny, éles, veszélyes dolgokat jobb kellő magasságba tenni, vagy ha csak díszként használjuk őket inkább csomagoljuk el és majd a későbbiek újra kitehetjük őket. Fontos mindig szem előtt tartani gyermekünk biztonságát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük