Kezdőlap » Karácsony » Hogyan alakítsuk át a megunt karácsonyi díszeket?

Hogyan alakítsuk át a megunt karácsonyi díszeket?

Évről-évre gyűlnek a karácsonyi díszek, hiszen lehet, hogy kapunk újakat, a gyerekek készítenek az oviban, iskolában, és mi is vásárolunk pár szép színű gömböt, mert úgysem tudunk ellenállni. Aztán ott áll a dobozban az ezernyi egyforma gömb, amiből úgyis csak néhányat használunk fel. A maradékot akár át is alakíthatjuk, kicsit feldobhatjuk különféle mintákkal, motívumokkal.

Használhatunk a minták megrajzolásához hobbiboltokban kapható matricafestéket. Ha a kontúrokat választjuk, akkor dekoratív, domború mintákat lehet létrehozni. Hobbiragasztóval csíkokat és felületeket is készíthetünk, amit flitterekkel vagy csillámporral díszítve különleges hatásokat lehet elérni. Ha túl sok a fölösleges dísz, amit nem tudunk a házban felhasználni, díszítsük fel a kertben valamelyik fenyőt, vagy ennek hiányában az egyik bokrot!
A gyerekek ebben az időben jó sok fenyőtobozt hordhatnak haza, ezeket ragasszuk pici terrakotta kaspókra, mint egy mini fenyőfa. A szétnyílt lemezkék közé ragasszunk színes gyöngyöket, mintha karácsonyfadíszek lennének. A tetejére csúcsdísznek egy kis sárga csillag alakú gyöngyöt ragasszunk. Ezekből egész erdőt telepíthetünk a teraszra vagy az ablakpárkányokra.
A fölösleges izzókat is hasznosíthatjuk más módon is, mint a fa köré vagy az ablakra akasztva. Mostanában nagyon divatos, hogy ezeket az izzósorokat inkább különféle üvegekbe, dunsztosokba dugva romantikus hangulatú lámpásokat készíteni.
Ha pedig a korábbi évekről összeszáradt mézeskalács díszeket is találunk, azt akasszuk ki az ablakba, a madarak örülni fognak nekik!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük