Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan alakítsuk át a lakást a cseperedő kisgyermek számára?

Hogyan alakítsuk át a lakást a cseperedő kisgyermek számára?

Amikor megmondják az édesanyának, hogy a kicsi kinőtte a hempergőt és a gyermekágyat s engedni kell, hogy a szobában szabadon játsszék, legtöbb anya ijedten azt mondja: “De attól félek, hogy baja esik, vagy legalábbis mindezt tönkretesz a lakásban.’ Pedig előbb-utóbb úgy is kell tenni a padlóra, ha nem 10 hónapos korában, akkor 15 hónapos korában, amikor már jár. És ebben a korban sem tud majd jobban vigyázni és a szülőnek sem lesz könnyebb, hogy kordában tartsa. Bármilyen korában engedjük szabadon a lakásban, úgyis mindent át kell rendezni, tehát legjobb, ha már az elején nekilátunk, amikor a gyerek először igényli ezt a szabadságot.

Hogy lehet egyáltalán megakadályozni, hogy a gyerek magában vagy a berendezésben kárt tegyen? Először is úgy kell berendezni azt a szobát, amelyben ő tartózkodik, hogy amit csak elérhet, amit megkaparinthat, annak 3/4 részével nyugodtan játszhasson. Így 1/4 rész jut a tiltott tárgyaknak. Ha a gyermeket körülvevő dolgok háromnegyed része a tilos, akkor megőrjítjük őt is, de magunkat is. Ha sokféle dologgal szabadon játszhat, talán kevésbé érdekli majd, ami tilos.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy tegyünk el a törékeny hamutartókat, vázákat és dísztárgyakat az alacsony asztalokról, polcokról és helyezzük őket oda, ahová a gyerek nem érhet fel. Az értékes könyveket vegyük le a könyvespolc alsó polcairól és tegyünk a helyükre régi képes folyóiratokat. A könyveket a polcon tegyük szorosan egymás mellé, így nem tudja a sorból kihúzni őket. A konyhában a padlóhoz közeli polcokra tegyük a lábasokat, fazekakat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük