Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan ajándékozzuk meg unokáinknak a karácsonyi ünnepekre?

Hogyan ajándékozzuk meg unokáinknak a karácsonyi ünnepekre?

Meglepő beszélgetések, sokat töprengő nagymamák, nagypapák beszélgetnek, hogyan szerezzenek örömet karácsony ünnepekor unokáiknak. Minden év novemberétől, sőt van, akinek már ősz elejétől azon gondolatok jutnak az eszébe, mire és hogyan költse el gazdaságosan, örömet szerezve unokáinak az egész évben megtakarított kevéske pénzét, a nagyon várt szent ünnepre.

A szokásos ajándékozásainkra jellemző a megfelelni akarás, amit nem mindig a szerencsés kiválasztás követ, már pedig ha belegondolunk a valós helyzetet végiggondolva, legszívesebben a belőlünk áradó szeretetet, amit igazán át tudnánk adni szeretteinknek, az unokáinknak. Karácsony az, ami mindenkié, ünnep! Lepjük meg a gyerekeket apró magunk-készített játékokkal, vegyünk részt a ceremóniában.

A becsomagolt ajándék és egyéb adományok a karácsonyi fa alá kerüljenek. Az együttlét szeretet, ami átfonja és magasra emeli érzésünket. Az érzés mikor átadjuk szeretteinknek oda figyelve, lesve minden pillanatot megragadva ölelésre kitárt kezünkkel, magunkhoz ölelve átadjuk az ajándékot. Megfigyelések, tapasztalok, azt bizonyítják, a gyerekek szívesen és odafigyeléssel fogadják a magunk készített ajándékokat. Ajánlott minden nagyszülőnek, ne költsön többet az ünnepi ajándékozásaival, a tőlük meg nem engedett ajándék megvásárlására, bízzanak abban, hogy szeretteik így is elfogadják és tiszteletben, szeretetben tartják őket.

Az a gondolat a cselekedetünk ránevelés és példamutatásunk arra utaljon, hogy nem csak a drága játékok képezik az alkalomhoz illő szeretetet. Nagypapák, nagymamák higgyék el, a gyerekek ellesik mit hogyan csinálják saját készítésű ajándékaikat és felnőtt korban ők is próbálják utánozni ezt a szép örömteli gesztust. Elérjük vele azt, amiről szól ez az egész nagy karácsony, ez a nap a szeretet ünnepe legyen, ne pedig céltalan esze-veszett költekezés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus 20: Szent István Király

Minden év augusztus huszadika jelentős ünnep magyar népünknek. Hosszú éveken át nem mondhattuk ki valódi, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük