Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan adjunk ételt ajándékba?

Hogyan adjunk ételt ajándékba?

Ehető dolgokat ajándékozni egyáltalán nem kínos. Akkor sem szabad annak lennie, ha tényleg fontos a megajándékozott számára, hogy ennivalót kap, egyszerűen megfelelően kell csomagolni, átadni.
Ehető dolgok esetében persze elsősorban édességekről szokott szó lenni. Nem ritkaság a lekvárok, csatnik, befőttek, savanyúságkülönlegességek, bonbonok, mézes diók ajándékozása. Ezekkel kapcsolatban rengeteg receptet találhatunk a neten, és egyben csomagolási tippeket is. Az alapja mindig az, hogy lehetőleg átlátszó dologba csomagoljuk, hogy már a megajándékozott szeme is előre élvezze az édességet.
A másik lehetőség a különféle sütemények ajándékozása. Hacsak nem úgy megyünk, hogy előre meg volt beszélve, hogy viszünk tortát vagy krémest, inkább sokáig elálló, száraz verziók, kekszek mellett döntsünk. Csomagoljuk légmentesen lezárható edénybe, de csakis azután, hogy tökéletesen kihűltek. Hűlés közben a tészta még nagyon sok vizet veszít, azt kell megakadályoznunk, hogy ez a tároló dobozban csapódjon ki. A biztonság kedvéért tegyünk a doboz aljára egy-két szalvétát is, hogy a maradék nedvességet beszívja, ellenkező esetben a tészta megpuhul és meg is romolhat.
Szintén friss, de maximum 1-2 napos fogyasztás céljából vihetünk ajándékba kenyérféleségeket is. Még kifejezett különlegességnek, extra magos, extra lisztes darabnak sem kell lennie, egy szépen megsütött házi fehér kenyér is ritka gusztusos ajándék. Ha néhány órán belül átadjuk, akkor még melegen csomagoljuk valamilyen textilfélébe, amit szalaggal is átköthetünk, így elképzelhető, hogy még melegen és ropogósan ér oda, egyébként inkább várjuk meg a kihűlést. Hűlés közben a kenyér is veszít vizet, ezért ne pakoljuk nagyon szorosan dobozba vagy más csomagok mellé, mert eláztathatja a papírokat. A textilbe való betekerés azért fontos, mert az megfelelően szellőzik, így maga az ajándékba vitt kenyér sem fog átnedvesedni hűlés közben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük