Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb el kell tudni adnunk a lakást. Hogyan kezdjünk hozzá?

Amikorra elhatározzuk, hogy eladjuk a lakásunkat, akkor először is ki kell takarítani a lakást, mindent a helyére kell tenni és jöhet a fotózkodás. A lakás minden helységéről fényképet kell készíteni, hogy majd a hirdetésben közzé tudjuk tenni. Ha megvannak a képek, a legjobbakat ki kell választani. Ha ezzel is megvagyunk, akkor következik a hirdetés feladás, hiszen napjainkban rengeteg helyen lehet az interneten hirdetni, így könnyű dolgunk van. Ha megírtuk a hirdetésünk szövegét és feltöltöttük a lakásról készült képeket, akkor figyeljünk oda arra, hogy adtunk-e meg elérhetőséget a hirdetésben, ez fontos nehogy lemaradjon. Illetve érdemes irányárat feltüntetni a hirdetésben, hogy a potenciális vásárlók tudják, hogy van megtudják-e fizetni, avagy sem.

Ezzel egyelőre megtettünk mindent, ami tőlünk telik a lakás eladása érdekében. A képek, azért fontosak a hirdetésbe, mert köztudott, hogy a képpel illusztrált lakások hamarabb elkelnek, és több vásárlót vonzanak, mint a kép nélküliek. Így már csak a jelentkezőkre kell várni.

Ha jelentkezik vásárló, akkor meg kell mutatni neki a lakást személyesen is, hogy lássa, hogy ugyanaz amit a képeken is látott, illetve, hogy döntést tudjon hozni. A megbeszélt időpont előtt, amikor a vásárló jön megnézni a lakást, érdemes kitakarítani, rendet rakni, hogy lássa, hogy milyen rendes lakásban is jár, így jobban elnyerheti a tetszését a lakásnak. Nem kell túlfényezni a lakást, csak pár szép szót kell róla ejteni, a vevő majd kérdez, ha érdekli valami.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan várjuk a vevőjelölteket?

Ha sikerül lehetséges vevőkkel egy bemutató időpontot egyeztetni a házunk eladása kapcsán, akkor arra érdemes …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük