Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan adjuk el a lakásunkat másfél hónap alatt?

Hogyan adjuk el a lakásunkat másfél hónap alatt?

Sokan próbálunk lakást eladni, vagy vásárolni. A piac telve ingatlanosokkal, akik mind azt ígérik, hogy csekély (3-4-5%) jutalékért azonnal hozzák a biztos vevőt. Alig van már rá mód, hogy saját magunk hirdessük meg, és bonyolítsuk le az adásvételt, az ingatlanirodák ugyanis 5 percenként újra meg újra feltöltik a legismertebb szájtokra az ajánlataikat. Egy-egy ilyen szájton gyakran ugyanazt az egy lakást látjuk 15 különböző iroda által meghirdetve, a legkülönbözőbb árakon. Ha nem akarunk éveken át az állítólagos potenciális vevőkre várni, megtehetjük a következőt. Meghirdetjük a lakást a szokott net-es módokon, és megvárjuk az első 3 ingatlanost, hogy bejelentkezzen. Mindegyiknek megengedjük, hogy megpróbálja értékesíteni a lakásunkat. Fognak mondani becsült árat a lakásra, figyeljünk jól.
Miközben ők az első vevőket hozzák, mi kicsinosítjuk a lakást, azaz kitakarít(tat)unk, és a festést is renbehozzuk, hogy tiszta, otthonos benyomást keltsen. Jó, ha kevés holmi van bent, de be van rendezve, és jó, ha nemrégiben még lakták, vagy most is lakják. Az élet jelei kellemesek, és a vásárlást nagyon gyakran nők döntik el. (A férfiak pedig kifizetik.) Ezért fontos a hangulat.
Amit nem használunk, levihetjük a pincébe. Jót is tesz velünk ez a kis készülődés, ráhangolódunk a lakástól való megválásra, elköltözésre. Ez egyben meg is nyitja a kaput az igazi vásárló előtt, az előtt, akit várunk. Elég egyetlen egy jó vevő, aki tényleg megveszi a lakásunkat – ezt ne feledjük.
Ha az ingatlanos meghozta a szimpatikus valódi érdeklődőt, akivel nyélbe lehetett ütni az üzletet, akkor szerencsénk volt. Fontos, hogy szimpatikus legyen, soha ne kössünk üzletet olyan emberrel, akivel szemben ellenérzéseink vannak! Arra csak ráfaragunk..
Ha viszont három héten belül sem jött egy olyan érdeklődő sem, aki már másodszor akarja látni a lakást, akkor jobb, ha mielőbb készítünk pár jó fotót a szobákról – sok fény, és béka-perspektíva – és feltöltjük a legismertebb három ingatlanszájtra, vagy körbeküldjük a hirdetésünket minden létező közösségi fórumon. A lényeg, hogy ne irányárat írjunk, hanem az ingatlanosok által felbecsült árból vonjunk le egy-másfél milliót, és azt adjuk meg végső árnak, amiből már nem lehet alkudni. Ez az eljárás komollyá és szakértő eladóvá avat minket, és további 10 napon belül meghozza az eredményét. Adjuk meg a telefonszámunkat feltétlenül, és ingatlanosokkal ne tárgyaljunk többet, hanem álljunk mutatásra készen. Vágjunk bele minél hamarabb, különösen, ha már régóta halasztgatjuk az elhatározást. Garantált a siker!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük