Kezdőlap » Lakberendezés » Hogy verjük át az apró lakást?

Hogy verjük át az apró lakást?

Ma már nem épülnek újabb lakótelepek, de a meglévő lakások felújítása elkerülhetetlen és sajnos a lakóhelységek méreteit sem tudjuk megváltoztatni!
Vannak ugyan trükkök, hogy a funkciókat összehozva némi falbontással növeljük a tereket, de legkevesebb esély a konyhák megváltoztatására van, a vizes és gáz szerelvények kötöttsége miatt.
Ez vonatkozik általában a fürdőszobákra is.
Tehát marad a berendezési tárgyak újjá formálása és helytakarékos kialakítása! Ismerve az anyagiakat, sokszor nem kerül sor a bútorzat teljes cseréjére, ami mellett az is szól, hogy az eredetileg beépített szekrények korpusza nem romlik annyira, mint az ajtók.
A kopottság mellett a látvány unalmassá válása is indokolja, hogy legalább a frontokat lecseréljük. Az eredeti bútorajtók rendszerint igen nagy helyet foglalnak kinyitáskor az amúgy is kicsi helységekben. Ezért javasolható egy viszonylag egyszerű trükk.
Lényege, hogy az eredetileg két részre osztott ajtók helyébe négy részből álló frontot építsünk be és így lefelezhetjük az ajtók nyitásakor szükséges helyet! A nyitóképen jól látszik az elv, amihez bármely bútorszerelvény üzletben be lehet szerezni a szükséges alkatrészeket. A felszereléshez is adnak tanácsot. Harmonika ajtómechanikának hívják, így kell keresni. A képen még látható egy apró trükk, ami megfelelő távolságok betartása esetén még újabb étkező vagy munkafelület kialakítására is ad lehetőséget. Kicsit többnek tűnik a fogantyúk mennyisége, de a szokatlan elrendezés sok hasznot hajthat a szűk helyeken!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük