Kezdőlap » Szilveszter » Hogy telik a szilveszter a Facebookon?

Hogy telik a szilveszter a Facebookon?

A szilveszter az az ünnep, amikor éjfélkor az ismerőseink, barátaink vicces szöveges üzenetekkel, email-ekkel, sms-ekkel, esetleg illuminált állapotban kezdeményezett telefonhívásokkal lepnek meg bennünket. Régebben legalábbis így volt, amikor még nem voltak közösségi oldalak, ahol egyetlen kiírással közölhettük jókívánságainkat az összes ismerősünkkel.
Mert ugye ma már így zajlik. Persze a részeg telefonhívások így is elmaradhatatlanok, de a jókívánságok tekintetében a szokások gyökeresen megváltoztak.Már december 31-én délután elkezdődnek a kiírások, éjszaka folyamán éjfélhez egyre inkább közeledve pedig erőteljesen megszaporodnak. Készüljünk fel az idézetek, rímbe szedett köszöntők tömkelegére. Persze pezsgős-konfettis-malacos képek is társulnak hozzá, hogy ne csak puszta szövegből álljon a poszt.
Azon sem lepődik már meg senki, hogy a szilveszteri bulik helyszínéről sorra érkeznek a „becsekkolós” posztok. Nem marad titok, hogy ki hol és kikkel együtt ünnepli az új évet. Ahogy tavaly például nagy sláger volt saját karácsonyfa előtt pózolós fényképpel kellemes ünnepeket kívánni az ismerősöknek, úgy a szilveszteri party kellős közepén megörökített fényképek is szinte azonnal megjelennek a Facebookon. És gyűlnek a lájkok, mert a buliban is mindenki a telefonját nyomkodja, ahelyett hogy a társaságra koncentrálni és a technika vívmánya nélkül élvezné a mulatozást. Vagy ha azonnal nem is, másnap, mikor mindenki észhez tért az éjjeli tivornyából, az év első napját azzal kezdi, hogy töltögeti fel az előző este eseményeit megörökítő fényképeket.
Igen, mára a közösségi oldal beette magát az életünkbe, megváltoztatva az ünnepi szokásainkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük