Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, hogy gyorsan elszaladt a nyár, és nem tölthetik napjaikat játékkal, szórakozással, pihenéssel.
Igazából a legjobban teszik, ha időben elkezdenek ráhangolódni az őszi sulikezdésre, és augusztus közepe/vége felé igenis elkezdenek készülni a becsengetésre. Ha a nyár folyamán nem tették volna meg, még van idejük elolvasni a kötelező olvasmányokat, elkészíteni a nyárra feladott házi feladatokat. Kisiskolások, alsóosztályosok számára ajánlott, hogy a nyár folyamán folyamatosan olvassanak, számoljanak, hogy az előző évben megszerzett tudás ne kopjon el a nyáron, és hogy az új tanévben ne kellejen mindent előről kezdeni, hanem maximum ismétléssel, a tanultak felelevenítésével. Legyünk hát előre látóak és tartsuk szinten a tudást, még ha nehéz is, de próbáljunk fokozatosan rákészülni a közelgő szellemi igénybevételre.
Persze ha iskolakezdésről van szó, a gyerekek legjobban azt várják, hogy az új tanszereiket, iskolai holmijaikat beszerezhessék. Örömmel válogatnak a legfrissebb divatnak megfelelő iskolatáskák, uzsonnás dobozok, irószerek és füzetek között. A gyerekek szívesebben dolgoznak, lelkesebben tanulnak a színes, kedvükre való, ízlésüknek megfelelő eszközökkel, hiszen képesek a tanulást is játékként felfogni.
Ha másnak nem is, de annak örülnek, hogy újra találkozhatnak az osztálytársaikkal, barátaikkal (ha a nyár folyamán nem került volna sor erre), és az efölött érzett boldogság bizonyára hamar elnyomja a nyomasztó érzést, hogy napokon belül újra szorgalmasan tanulniuk kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus és az iskolakezdés

Augusztusban már minden az iskolakezdés körül forog a gyermekes szülők életében. Míg e hónapban csemeténk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük