Kezdőlap » Szilveszter » Hogy szilveszterezzünk kisgyerekkel?

Hogy szilveszterezzünk kisgyerekkel?

A legegyszerűbb módja, ha a gyereket rábízzuk a nagyszülőkre, vagy fogadunk mellé egy bébiszittert jó pénzért. Persze ezek is megoldások, de nem biztos, hogy nekünk illetve a gyereknek ez jó lesz. Ha elmegyünk szórakozni és rábízzuk valakire a csemetét, könnyen előfordulhat, hogy mégsem fogjuk olyan jól érezni magunkat, mert folyamatosan azon aggodalmaskodunk, hogy vajon minden rendben van-e vele. Ez természetes.
De ha nem megyünk el szórakozni, és otthon maradunk, hogy lehet egy jót ünnepelni anélkül, hogy káosz legyen? Biztos mindenkinek van egy kisebb baráti köre. Jó megoldás lehet, ha őket áthívjuk, és amíg a gyermek bent a szobájában jót alszik, mi kint a nappaliban egy jót szórakozunk, beszélgetünk, mai divat szerint akár egy laza társasjátékot lejátszunk. Ez beválik körülbelül 5 éves korig, mert aránylag korán, a megszokottak szerint megy az altatás. Későbbiekben azonban nehezebb dolgunk van, mert nem akar majd lefeküdni, sőt nagyon is kíváncsi lesz mit is csinálhat ennyi felnőtt, és miért pont ma? Nagy kérdések ezek gyerekfejjel. Egy kicsit be lehet vonni Őt is a játékba, esetleg barátaink gyerekeivel ő is jól érzi majd magát. Aztán mikor már kellemesen elfáradtak akkor jöhet az alvás. Mi felnőttek folytathatjuk a traccspartit.
Persze ez nagyon egyszerűen hangzik így, de nem mindig ilyen egyszerű. Nagy szokássá vált a tűzijáték, petárda, stb. Nos, kisgyermekes családnál ez nem ajánlott, nagyon megijedhet tőle.
Ha nem hívunk át vendégeket csak a kis család szeretne ünnepelni, abban sincs semmi különös az is megvalósítható úgy, hogy mindenki jól érezze magát. Készítsünk egy finom aránylag különleges vacsorát, például főtt virslit, lencse főzelékkel, közösen kellemes hangulatban beszélgetve fogyasszuk el. Jó műsorok szoktak menni a tv-ben, de esetleg egy családi animációs film, egy mese, vígjáték sokban hozzájárul a hangulat fokozásához. Éjfélkor ha a gyerek még fent tud lenni akkor együtt egy koccintás, természetesen ő gyerekpezsgővel, ilyenkor talán nem érzi annyira gyereknek magát. Örül, boldog, hogy a szüleivel lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük