Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogy készüljön a szülő az iskolakezdésre?

Hogy készüljön a szülő az iskolakezdésre?

Minden szülőnek elég sok stresszt és fejtörést okoz az iskolakezdés, legyen szó épp az első osztályt kezdő kisdiákról, vagy középiskolás kamaszokról.
Az első és talán legmegterhelőbb probléma persze anyagi jellegű. Nem kevés befektetéssel jár az iskolakezdés, kisebb vagyont kell otthagyni a papírírószer boltokban, a ruhaboltokban és a tankönyvekért. Mert ugye az új tanév nem csak új füzeteket, tollakat, körzőt és vonalzót, hanem új tornacipőt és egyéb ruhadarabokat is jelent a kinőttek helyett. A másik legnagyobb kiadást a tankönyvek beszerzése jelenti. A nagycsaládosok némi kedvezményt kapnak, illetve ha nagyobb testvér is ugyanazt a könyvet használta és még jó állapotban van, feltétlenül azt használjuk, sokat lehet spórolni, ha nem kell megvenni még egy példányt egy már meglévő könyvből.

Mindenképp időben álljunk neki körbenézni a boltok, áruházak kínálatában, figyeljük az akciókat és csapjunk le a jó ajánlatokra. Kivétel nélkül minden üzlet készül a tanévkezdésre, ezért használjuk ki a kedvezményeket, éljünk a felkínált lehetőségekkel, ha azokkal spórolhatunk. Ha okosan, és körültekintően vásárolunk, sok kellemetlenségtől és fölöslegesen kiadott pénztől óvhatjuk meg magunkat.
Lélekben is készüljünk az iskolára, a korán kelésre, a tanulás okozta stresszre. Figyeljünk a gyerekekre, hogy elkészítsék a szünidőre feladott leckét, elolvassák a kötelező olvasmányokat. Lassan és óvatosan vezessük rá őket arra, hogy érdemes a nyár vége felé némi ismétléssel, olvasgatással, az új könyvek lapozgatásával felkészülni a rájuk váró agytornára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus és az iskolakezdés

Augusztusban már minden az iskolakezdés körül forog a gyermekes szülők életében. Míg e hónapban csemeténk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük