Kezdőlap » Fitnesz » Hogy állítsd össze az edzéstervedet?

Hogy állítsd össze az edzéstervedet?

Ha már rászántuk magunkat az edzésre az már fél siker. Két dolgot kell figyelembe venni a mozgásforma kiválasztásánál és az edzésrend meghatározásánál – mihez van kedvünk és mi a célunk.

Fontos, hogy ha nem élvezzük az adott sportot, akkor nem fogunk tudni kitartani mellette és megfosztjuk magunkat a boldog mozgás örömétől. Ha jógázni van kedvünk, akkor jógázzunk. Ha szeretjük a pörgést, menjünk el táncolni, zumbázni. A férfiak a konditermi edzésen kívül elmehetnek evezni, focizni, teniszezni, úszni, űzhetnek küzdősportokat; a lehetőségek végtelenek. Ha kell, próbáljunk ki ezekből minél többet, úgyis ráérzünk, hogy melyik az igazi.

Tegyük fel, hogy megvan a nyertes. Ha mondjuk pilates órákat választottunk, heti néhány alkalom is hasznos, de akár mindennap is végezhetjük ezeket a gyakorlatokat, akár a saját otthonunkban is. Általánosságban heti három alkalom elég ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket és fittségünket.

Aki egy kicsit komolyabban akar izmot építeni, kénytelen lesz jobban átgondolni, hogy mikor mire érdemes edzeni és milyen nap után milyen jöjjön. Kezdőknek állóképesség javítására a köredzések a javasoltak, esetleg a szériaedzések, melyek szintén elegendőek heti három alkalommal.

Ha külön-külön szeretnénk egyes izomcsoportokat edzeni, akkor le kell osztani a rendelkezésre álló napok között. Minél gyakrabban megyünk edzeni, annál inkább oda kell figyelni arra, hogy ha mondjuk volt egy kemény lábnapunk, akkor utána lévő két nap a felsőtestre dolgozzunk. Kérhetünk szakértő segítséget, de úgyis mi magunk fogjuk tudni kitapasztalni, hogy nálunk mi működik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük