Kezdőlap » Betegségek » Hirtelen csecsemőhalál – hogyan akadályozzuk meg?

Hirtelen csecsemőhalál – hogyan akadályozzuk meg?

Egy esemény, melytől rettegnek a szülők: hogyan tudjuk megelőzni a csecsemőhalált?
A gondolat is rettenetes egy kisbaba szülei számára. A jó hír azonban, hogy léteznek olyan megelőző eljárások, melyekkel meg tudjuk védeni gyermekünket a szörnyű tragédiától. Ehhez tartozik a háton alvás, lehetőleg hálózsákban. A gyermek ágyába ne tegyünk nagy, puha játékokat, párnákat, ágyneműt, mivel ezek növelik az alvás közbeni fulladás esélyét. További rizikófaktort jelent a dohányzás a terhesség alatt, és később a csecsemő környezetében.

Ha a baba az anyjával, apjával, vagy egy másik gyerekkel egy ágyban, egy fotelban vagy egy kanapén alszik, szintén növelheti a hirtelen gyermekhalál esélyét. Hogy megnyugtassa a gyermeket, az anya természetesen magához veheti rövid időre, de utána tegye vissza a saját ágyába. A kiságy feltétlenül a szülők szobájában legyen, mert az anya akár álmából felriadva is rögtön észreveszi a csecsemő egészségi állapotának változásait.
A szakértők azt tanácsolják, a kismamák a lehető legtovább szoptassák a csecsemőt, és oltassák be az oltási ajánlásoknak megfelelően. A szoptatás megelőző hatását idáig nem sikerült pontosan megmagyarázni.

A cumisüveg használata is pozitívan hat, ennek okát még szintén nem sikerült kideríteni. Ezenkívül a szülőknek figyelniük kell arra, hogy védjék a túlzott hőségtől a csecsemőt. A hálószoba hőmérséklete ne legyen magasabb 18-20 foknál. Amennyiben a kisbaba mégis másik szobában aludna, szerezzünk be riasztókészüléket, ami figyeli a légzését, és leállás esetén azonnal riasztja a szülőket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük