Kezdőlap » Fogyókúra » Hetente két nap diéta – az új táplálkozási trend

Hetente két nap diéta – az új táplálkozási trend

Akinek már sikerült diéta segítségével fogynia, valószínűleg szembesült a helyzettel: a kilók olvadnak, azonban a jo-jo effektustól, a visszahízástól való félelem rányomja a bélyegét a fogyókúrára. A táplálkozástudományi szakértők ezért azt ajánlják, időnként tartsunk egy-egy “csaló napot”, amikor azt eszük, amit szeretnénk – lelkiismeret-furdalás nélkül.
Az egyik legújabb divatdiéta, az 5:2 diéta, ezt a trükköt választotta alapelvnek. A névnek megfelelően, a hét 5 napján normál módon táplálkozunk, a maradék két napon szigorú diétás étrendet kell követni. A diéta a hollywoodi sztárok között és Nagy-Britanniában már jó ideje népszerű, a módszerről szóló könyvek egyre több országban kaphatóak.
A szokatlan fogyókúrás módszer előnye, hogy könnyebb betartani, mint a folyamatos diétákat, és a jo-jo effektus kialakulását is megakadályozza. Ugyan a súlyveszteség viszonylag lassú, a leadott kilók nem térnek vissza.
A heti két diétás nap azonban rendkívül szigorú: a diéta nőknek 500, férfiaknak 600 kalória bevitelét írja elő naponta. Megengedett például a tojásrántotta fogyasztása sonkával. Fontos a folyadékbevitel: elsősorban zöld tea és víz formájában, de mértékkel a fekete kávét is engedélyezi a módszer. Az 5:2 diéta követői a súlyveszteség mellett a módszer további előnyeit is tapasztalhatják: pozitív hatással van az anyagcserére, és a sejtek egészségére. Különböző tanulmányok során is kimutatták a böjtnapok kedvező hatásait.
A radikális kalóriacsökkentés következtében már heti két nap diétával is viszonylag jó eredményeket érhetünk el, feltéve, ha pontosan betartjuk a diéta előírásait. Kizárólag akkor kezdjük el, ha teljesen egészségesek vagyunk – ellenkező esetben mindenképpen egyeztessünk orvossal a lehetőségekről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fogyjunk le gyorsan?

Hallhattuk már több helyről és sokunk már a saját bőrén is tapasztalta, a gyors fogyás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük