Kezdőlap » Betegségek » Herpesz

Herpesz

A herpesz egy vírusos betegség. Két fajta vírus létezik ebben. Az ami a szájkörnyékén jön ki és az ami a nemi szerveken.
Mind két vírus elég veszélyes vírus. Már kisgyermek korban bekerül a vírus a szervezetbe, de csak akkor jön elő ha immunrendszerünk kissé meggyengül. Ezek az események hozhatják felszínre a megbúvó vírust: gyomorrontás, stressz, erős napsugárzás.

Tünetei: A bőr érzékenysége, fájdalma hívhatja fel a figyelmet, később megjelennek a hólyagocskák, amik pár nap alatt kifakadnak, és nehezen gyógyulnak be.

A betegséget, csak bőr, nyál érintkezéssel lehet elkapni. /vagy a másik vírust, nemi érintkezéssel/.
Ügyeljünk nagyon arra amikor a hólyagok kijönnek, ne adjunk puszit hozzátartozóinknak, és ha lehet senkinek, és ne nagyon érintgessük őket, hisz érintéssel is terjed. Mert óhatatlan ne nyúljon a sebhez, és utána átadjuk másnak.
A betegség alatt, még fokozatabban kell ügyelni a higiéniára. Mert nagyon könnyen elfertőződhet, és terjedhet más szervre is a betegség. Ilyenkor már szövődmények lesznek. Szövődmények lehetnek, szemgyulladás, agyhártya gyulladás. A hólyagokra ajánlanak gyulladás csökkentő kenőcsöket,amelyek segítik a gyógyulást.

Viszont, nagyon fontos, hogy csak ha már teljesen kijött hólyagoknál kezdjünk ilyen krémet használni, nem szabad visszafojtani a vírust, mert ha nem tud kijönni akkor sajnos mehet az agyfele, mert terjeszkedik és ha kifele nem tud, akkor megy agynak, befele, és ez sokkal veszélyesebb! Sajnos ennek ellenére nagyon sok kenőcsnél hirdetik. amikor érezzük, hogy kifog jönni, már kenjük be, ne legyen nagy és csúnya! De ezzel nagy kockázatot is vállalunk, mint az imént leírtam. Jól gondoljuk meg mit teszünk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bölcsőhalál

Ez a betegség az egy évnél fiatalabb csecsemőknél fordulhat elő . Sajnos ennek a kornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük