Kezdőlap » Betegségek » Herpesz

Herpesz

A népesség nagy része küzd a visszatérő herpesz vírussal. A fertőzés időről-időre megjelenik az ajkakon, a szájzugban, az orr környékén. A lezajlása 1-2 hét. először csak bőr pír majd égető viszkető érzés kíséri a betegséget.

Ez után jelennek meg az apró hólyagok melyek végül sebet alkotnak. Ha már egyszer meg telepedet a szervezetben akkor számítani lehet rájuk. Akár rendszeres idő közönként. Okozhatja menstruáció, étel, rossz higiénia. A herpesz megjelenése olykor járhat hőemelkedéssel. A drogériákban, patikákban kapott készítmények nem mulasztják el a herpeszt csak a tüneteket csillapítják. Bizalommal fordulhatunk a természethez is hiszen az aloe-vera csíra ölő hatásával jótékonyan befolyásolja a gyógyulást.

A propolisz a másik hasznos kis fegyver a herpesz vírus ellen indított harcban. Szintén csíra ölő hatással rendelkezik. Megelőzni magát a herpeszt nem könnyű. De meglehet próbálni ha tudjuk hogy esetleg befolyásolni például ha tudjuk hogy a csípős ételtől jelentkezhet a kiütés akkor ezeket az ételek kerüljük. A vírus fertőz ezért ilyenkor a puszilkodást hanyagoljuk és akár a fogkefét is cseréljük le egy már lezajlott fertőzés után. Vannak kirívó esetek is ilyenkor bizony orvosi segítséget kell kérni. Ha havonta többször alakul ki fertőzés forduljon bőrgyógyász szakemberhez. A herpesz leginkább akkor fertőz mikor a hólyagok megjelennek. Ilyenkor kell a legjobban vigyázni ne kenjük el ne vigyük tovább a fertőzést, ne adjuk át másnak. A szabályok betartásával kordában tartható a vírus okozta kellemetlenség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A pszichoterápia szerepe a bulimia gyógyításában

A megfelelő pszichológiai kezelés elengedhetetlen szerepet játszik a bulimiában szenvedő betegek tartós gyógyításában. Az evési …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük