Kezdőlap » Látnivalók » Hazai szép tájak- Tisza-tó

Hazai szép tájak- Tisza-tó

Hazánk egyik gyönyörű vidéke a Tisza-tó és környéke.
Számtalan itt a kikapcsolódási lehetőség. Remek strandok, fürdők, gyalogos, kerékpáros, és csónakos túrák, vízi sportok lehetősége várja az idelátogatókat.
A Tisza-tó mesterséges víztározó a Tisza hullámterében. Második legnagyobb állóvizünk, bár a Tisza jelentős mozgást idéz elő benne. Az 1960-as évek végén kezdődtek azok a munkálatok, amelyeknek célja főleg a mezőgazdasági területek öntözése, a turizmus fejlesztése és a természetvédelem volt.

A tó környéki települések közül Poroszlót tarják a Tisza-tó kapujának. Területéhez tartozik a tó közel 55%-a, valamint a világörökség részévé vált Tisza-tavi Madárrezervátum. Ezen az ősi településen megnézhetjük még a Katolikus és Református templomot, tájházat állandó kiállítással, a Graefl család kastélyát és kihagyhatatlan látnivaló az Ökocentrum. Európa legnagyobb édesvízi akváriuma található itt, és 10 hektáron csodálhatjuk meg a Tisza-tó és a Tisza-völgy értékeit.

A tanösvények útvonalai madárdaltól hangosak. 2011-ben az év ökoturisztikai tanösvénye volt a tiszaörvényi Tiszavirág Ártéri Sétaút. Hogy az ösvény kb. 2 órás vonalát bejárjuk, először csónakkal kell a Tiszán átkelnünk. Számos érdekességet tudhatunk meg a tiszavirágok életéről tíz állomáson át. A tanösvény mentén játékos feladatok is segítenek ennek a csodás és izgalmas ártérnek megismerésében. Két madárfigyelő-toronyból is gyönyörködhetünk a sziget változatos élővilágában. A sétaút végén érjük el a Göbét. Ez a sziget belső tava, ahol önállóan csónakázhatunk, és ismerkedhetünk e különleges világban. A sétaút egész évben látogatható és ha igényeljük, szakvezetést is kérhetünk.
A pecások az év minden szakában hódolhatnak szenvedélyüknek itt, ezen az egyik legnagyobb összefüggő horgászvizünkön.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Buckingham-palota

Nemcsak, hogy egyre több magyar költözik ki Londonba a jobb megérhetés reményében, de népszerű úticél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük