Kezdőlap » Hotel » Hawaii

Hawaii

Hawaii az Egyesült Államok 50. állama, 1959 augusztusa óta. Az érdekessége az, hogy nem az észak-amerikai kontinensen található, és sokan ezért is kételkednek hogy valóban az USA-hoz tartozik e. A szigeten élő őslakosok utódai a mai napig nincsenek megelégedve azzal, hogy az Egyesült Államokhoz tartoznak, mivel ha Hawaii önálló ország lenne, gazdaságilag, elsődlegesen a turizmusának köszönhetően a Csendes-óceán egyik legerősebb szigete lenne.
Hawaii legnagyobb városa Honolulu, a legtöbben ezért ide is jönnek nyaralni, hiszen ez elsősorban az állam központja is egyben, és itt található a legtöbb látványosság. Hawaii területén Honolulun kívül a nagyobb városok között említhetjük meg Hilo-t, Kailua Konát, és Waipahut is. Az államban nagyon szép nyaralóhelyek, kiépített strandok, medencék és programok várják a turistákat egész évben.

Hawaiin természetesen több szálloda is található, ezek közül a legszínvonalasabbak az 5-6 csillagos exkluzív hotelek, viszont aki nem szeretne sokan otthagyni a szállásért, az bérelhet panziót vagy apartmant is, amely olcsóbb. Természetesen akik ide eljutnak egyszer, mindenképpen utazzanak el Pearl Harbourba, és tekintsék meg az Arizona-emlékművet, ami a világ egyik legmegrázóbb mementójának is mondható.
Hawaiira könnyedén eljuthatunk, hiszen a népszerűsége miatt több légitársaság is indít ide járatokat, így például Budapestről is indulnak közvetlen gépek ebbe az államba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük