Kezdőlap » Hotel » Hawaii bemutatása

Hawaii bemutatása

Hawaii a Csendes-óceánon található polinéz szigetcsoport része, amely a ’60-as évektől az Amerikai Egyesült Államok ötvenedik tagállama. Hawaii fővárosa az Oahu szigeten található legnagyobb település, Honululu. A Hawaii-szigeteken egyértelműen a trópusi klíma a jellemző, és magát a szigeteket egy, az óceánból kinyúló vulkanikus hegylánc csúcsai alkotják, ezek közül a legmagasabb a Mauna Kea.
Hawaii egyértelműen a virágairól híres, amelyek csodássá teszik a tájat, és színesebbé varázsolják a Hawaii életet. A szigeteken a turizmus a legfőbb gazdasági ágazat, de jövedelmező még a kávéipar és a halászat is ezen kívül. Bárhol látunk Hawaiiról egy képet, azonnal a kéklő óceán, és a zöld pálmák tűnnek fel rajta, és ez valóban nincs másképp, hiszen hogyha ellátogatunk a szigetekre, ugyanez a látvány tárul majd szemünk elé. A leghíresebb Hawaii strand a Sunset Beach, ahol sokan nézik a naplementét, de legalább ilyen sokan látogatnak el a híres Pearl Harbourba, vagy az esőerdőkbe kalandozni. A Mauna Kea vulkán, mely 4390 méter magasan fekszik szintén a sziget egyik vonzereje, ahogy a szörfösök paradicsoma, a főváros Honolulu is.

Kona városában található a legtöbb szálloda, valamint a Hawai’i Volcanoes Nemzeti Park, ahol a láva folyásához elég közel kerülhetünk, hogy szabad szemmel is megnézzük, de hogyha ehhez nem vagyunk elég bátrak, nézzük meg felülről, repülőgépen keresztül, meglátjuk, úgy is igazán egyedi látvány lesz. Hogyha strandolni szeretnénk, Oahu szigetére vegyük az irányt, itt található a Makaha Beach, a North Shore, ahol a szörfösök szeretnek sportolni, itt rendezik meg a Szörf Világ Kupát is. A Pupukea Beach Park egy öböl, ahol nyugodtabb körülmények között tudunk fürdeni, innen egy kis úton eljuthatunk a Waimea Falls Parkba, ahol vízeséseket csodálhatunk meg szabad szemmel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük