Kezdőlap » Hotel » Havírov városa

Havírov városa

Havírov város Csehországban található a Karvina kerületben, ezen a területen ez a második legnagyobb város. A várost igencsak későn, 1955-ben alapították bányászvárosként, így szinte alig van történelme, ugyanakkor egyben az ország legfiatalabb városa is. A város létrejöttekor több kis falvat romboltak le, hogy az ott élő emberek az új városba költözhessenek. A Havírov városnév érdekessége, hogy a város létrejöttekor pályázatot hirdettek meg, mi legyen a lakóhely neve, így innen kapta a Havírov elnevezést.

Csehországon belül a város nagy hírnévnek örvend, hiszen megannyi természeti szépséggel rendelkezik, és nagyon jó szórakozási lehetőségek is várják az ide látogatókat. Hogyha Havírovban járunk, biztosak lehetünk abban hogy lesz ott helyi mozi, könyvtár, múzeum, és egy aquapark is, ami nemcsak a gyerekeknek és fiataloknak, hanem minden korosztálynak biztos felüdülést jelent. Itt szinte bármire lehetőségünk van, amit csak elvárunk egy jó turisztikával rendelkező városnál, városnézés, kávéházak, kaszinók, szórakozás, sport, kirándulási lehetőségek. Azt is mondhatjuk,itt a világon mindent megkaphatunk- persze igazi cseh módra készüljünk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük