Kezdőlap » Adózás » Havi adókedvezményt lehet igénybe venni !

Havi adókedvezményt lehet igénybe venni !

Napjainkban sokan járnak rendszeres orvosi vizsgálatokra, mégis legtöbb esetben, nem kapnak kellő felvilágosítást, milyen kedvezmény illeti meg őket, betegségük által. Ugyanis vannak olyan betegségek , aminek kódszámuk már jelzi, hogy jár a kedvezmény.

Amennyiben nem biztosak, hogy bele esnek – e a Kormány rendeletben, akkor forduljanak orvosukhoz és kérjenek segítséget!

Íme egy példa: az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából nézzük meg, hogy mi tartozik a súlyos fogyatékosságba. Interneten is megnézhető, a leghitelesebb oldalon a N A V. h u – r a kattintva.

A háromszázharmincöt / kétezer – kilenc, december huszonkilenc / kormány rendelet alapján súlyos fogyatékosságnak minősül az “M 87” számon nyilván tartott Csontelhalás. Ha ebben a betegségben szenved valaki a teendője a következő:

Amennyiben munkahelyük van, az orvosi zárójelentést oda kell adni a könyvelőnek és az a továbbiakat jelzi az illetékes hatóságon lévő megfelelő osztálynak. Az ellenőrzi és jogosnak találja a kérelmet / amit a könyvelő vagy az orvos segítségével megírtuk, és a könyvelőnek odaadtuk / akkor elég rövid idő alatt megkapjuk a választ . Tegyük fel, hogy a betegség már fenn áll öt éve, de mi csak most szereztünk tudomást róla, hogy van adókedvezmény az összevont adóalapra, akkor kérhetjük visszamenőleg is a havi ötezer forintot /eben az esetben / . Érdemes egy kis figyelmet fordítani rá, hisz öt évre visszamenőleg a számlánkra átutalják a teljes összeget. Ha nincs munkahelyük saját maguk is írhatnak kérelmet, és az orvosi igazolást, valamint a zárójelentés másolatát be kell küldeni a N A V – h o z.

Elég sok betegség tartozik a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekbe. Ilyen a sokak által ismert cukorbetegség is, amikor már inzulint kap a beteg, főleg ha párosul még szövődményekkel.

Legyünk saját magunk azok , akik teszünk az egészségünkért és a pénztárcánkba valóért, mert ez kedvező rendelet a fogyatékossággal élő embereknek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegségek után járó adókedvezmény

A betegségek után járó adókedvezményt más néven személyi kedvezménynek is nevezzük. Bizonyos betegségek után adókedvezményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük