Kezdőlap » Internet » Használnak-e közösségi médiát a vállalkozások?

Használnak-e közösségi médiát a vállalkozások?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy közösségi oldalon összetalálkozunk különböző cégek, vendéglátó ipari egységek profiljaival. A Burson-Marsteller reklámügynökség készített egy tanulmányt, melyben azt vizsgálta, hogy a top 100 cég (Forutne Global top 100-as listája) mire használja ezeket a médiumokat, illet, hogy használja-e egyáltalán és ha igen, akkor melyiket.

2010 elején ezen vállalatok közül még csak 100ból 79 volt jelen ilyen website-okon, míg egy évvel később már 84. A növekedés mértéke az ázsiai cégeknél volt magasabb és Európában kevesebben vannak fenn ezeken az oldalakon, mint az USA-ban. Ez a növekedés a következő években tovább folytatódott és ma már természetes, hogy „lájkolom” a kedvenc márkáimat a Facebookon.

Twitter
Az adatok alapján kijelenthető, hogy ez a legnépszerűbb a cégek között. Magyarországra persze nem igaz ez a megállapítás, hiszen itt még a civilek között sem olyan elterjed, mint a Facebook. A növekedés mértéke a Twitter esetében 241% volt 2010-ről 2011-re a top 100-as lista szereplőinél. És az is megállapítható, hogy Ázsiában követnek legtöbben egy-egy vállalatot. De mégis miről csiripelnek a cégek? Elsősorban híreket publikálnak, de az akciókra is így hívják fel a figyelmet.

Facebook
Több százmillió regisztrált taggal rendelkezik és itthon is milliók használják rendszeresen. Ezen az oldalon ráadásul rendkívül aktívak a tagok és képesek órákat eltölteni mások bejegyzéseit nézegetve. A cégek hamar felismerték, hogy remek reklámfelület számukra a Facebook. A Coca-cola, Starbucks és a Red Bull is ott van a legnépszerűbb márkák között. A népszerű kólamárka például lassan 90 millió kedvelésnél tart.
Van olyan cég, ami jelen van a Youtube-on, illetve vállalati blogot is üzemeltet, de ezek még kevésbé elterjedtek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük