Kezdőlap » Hotel » Hall im Tirol

Hall im Tirol

Hall im Tirol egy olyan kis település, amely 580 méter magasan, Ausztriában fekszik, keletre Innsbruck-tól. A körülbelül 12 ezer fős lakosságú kisváros történelme, és fejlődése is összekötődött a sóbányászattal, hiszen a helyiek számára nagyon hosszú időkig a só adta az elsőszámú jövedelemforrást.
Hall im Tirol kicsinyke településén található az egész tiroli régió egyik legszebb épülete, a helyi Rathaus, azaz városháza, melyet különféle címerek, és tető díszít. A St. Nikolauskirche-től keletre a St. Magdalena-templom áll, a Burg Hasseg-hez, a helyi várhoz pedig az úgynevezett Mönchengasse-n keresztül juthatunk el. Itt, a várban található a település jelképe, a Münzerturm, mely igazi középkori hangulatúvá teszi a várat, és a település ezen részét is.
Ezen a kis történelmi helyen több szállás van, mint gondolnánk, olyan 4 csillagos hotelekben szállhatunk meg itt, mint a Hotel Goldener Engl, a Parkhotel Hall, és a Gartenhotel Maria Theresia. Persze a minőségi szállodák és luxushotelek mellett az osztrák vendéglátás kedves kis vendégházaiban is találunk egy-egy kiadó szobát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük