Kezdőlap » Mobil és tablet » Haladjunk a korral, használjunk okostelefont!

Haladjunk a korral, használjunk okostelefont!

A mai fiatalok már magától értetődő természetességgel veszik kezükbe és használják a különböző elektronikus kütyüket, telefonokat, játékokat. Van azonban több olyan korosztály, amiknek a tagjai nem az utóbbi öt évben voltak gyerekek, és bizony sokat kell még tanulniuk a modern e-kommunikációról.

Ha mobiltelefonja előfizetéses díjcsomaggal rendelkezik, és az utóbbi időben feltűnően magas volt a telefonszámlája, akkor érdemes felülvizsgálni telefonhasználati szokásait, és magát a készüléket is. Főleg, ha még nem okostelefont, hanem régebbi típusú készüléket használ. Sokan flancolásnak, sznobságnak tartják a csillogó-villogó, érintőképernyős készülékek használatát, és megvetően nézik a folyton telefonjukba bújó fiatalokat, akiknek már szinte nincsenek személyes kapcsolataik sem. Pedig – mint mindenben – az okostelefonok használatában is lehet mértéket tartani, és a legfőbb céloknak megfelelően alkalmazni őket.
Nézzük tehát, mitől lehet olyan magas az a telefonszámla? No igen, a díjcsomag részben vagy egészben lebeszélhető, és a számlán részletezett adatokból ki is derül, hogy nem, vagy csak nagyon kevéssel többet beszéltünk, mint amennyi belefér a megadott keretbe. Viszont sok szöveges üzenetet, azaz SMS-t küldtünk. Sőt, nagyon sokat, annyit, hogy a számlának a felét ezeknek az ára teszi ki. Mit tehetünk, hogy lefaragjuk ezt a költséget? Igen, a megoldás egy okostelefon!

A legtöbb szolgáltató meglévő előfizetéshez is jelentős kedvezménnyel kínálja új készülékeit. Manapság már szinte nem is kapható más, mint kamerával, Wi-Fi kapcsolattal rendelkező mobiltelefon, amely azért még beszélgetésre is alkalmas. Az új készülékekhez választható díjcsomagok általában kedvezőbbek, mint a régiek, és amivel sokat lehet spórolni, az a fizetős SMS. Ugyanis okostelefonunkkal ingyenesen tudunk üzenetet küldeni a nekünk legjobban megfelelő, vagy általunk az Interneten is leggyakrabban használt alkalmazások segítségével. Ingyenesen tölthetünk le Viber, Facebook, Skype, Messenger és egyéb olyan alkalmazásokat, amelyek lehetőséget biztosítanak az ingyenes üzenetküldésre. Lehet, hogy ismerőseink, barátaink egy része nem rendelkezik okostelefonnal, tehát nem tud velünk ilyen módon kommunikálni, mégis valószínűleg azok lesznek többen, akik igen, és ha küldünk is még SMS-t, sokkal kevesebbet, mint korábban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Xiaomi Redmi Note

A Xiaomi Redmi Note egy hong-kongi gyártmányú készülék. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük