Kezdőlap » Divat és szépség » Hajunk megmentése

Hajunk megmentése

Történhet 17, 27, 37 évesen vagy akár még később: a hajhullás ellen a fiatalkor sem jelent garanciát. A stressz, a hormonális változások és a kiegyensúlyozatlan táplálkozás egy olyan kombináció, melyet testünk gyakran a hajhullással bosszul meg.

Mely vitaminok hatásosak a hajhullás ellen? Néhány példa: niacin (B3-vitamin), pyridoxin (B6-vitamin), kobalamin (B12-vitamin), folsav, A-, C-, és E-vitamin. Fontosak ezenkívül az aminosavak, nyomelemek és ásványi anyagok, omega-3 zsírsavak. A hajhullás ellen ezeknek az építőköveknek a megfelelő kombinációja hatásos, táplálkozásunk azonban nem mindig tartalmazza őket a szükséges mértékben. Az első lépések: teljes kiőrlésű gabonából készült termékek a finomítottak helyett, kevesebb cukor, több zöldség és gyümölcs, tengeri hal fogyasztása. A vegetáriánusok helyettesíthetik a halat például hidegen sajtolt lenmagolajjal.

Ha a táplálkozásunk által szeretnénk a hajhullással felvenni a harcot, először is készítsünk egy étkezési tervet, ami friss, lehetőleg minél kevésbé feldolgozott hozzávalókból áll. A napi legalább két liter víz fogyasztása elengedhetetlen, mint ahogy az alkoholról és cigarettáról való lemondás is. Akinek nincs lehetősége vagy kedve a főzésre, a táplálkozás előre tervezésére időt fordítani, a szükséges nyomelemek, vitaminok kapszulaformában is elérhetőek.

Életmódunk, a mindennapi rohanás, stresszhelyzetek is szerepet játszanak a hajhullás kialakulásában. Lehetőség szerint igyekezzünk csökkenteni a stresszfaktort: a nyugodt, kiegyensúlyozott életmód nemcsak a haj egészségére, hanem egész szervezetünkre, immunrendszerünkre is kedvező hatással bír.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük