Kezdőlap » Baba-mama » Hajtetű

Hajtetű

Az iskolai, óvodai közösségben időről-időre fel üti a fejét a hajtetvesség. Sajnos közösségben ez elkerülhetetlen, De az megoldható hogy az ön gyermeke ne kapjon ilyen kellemetlen vendégeket. A rendszeres ellenőrzés nagyon fontos, mert egy nagyobb fertőzést ki lehet védeni ezzel a pár perces át vizsgálással.

Figyelmeztesse a gyermekét ne dugja össze a fejét más gyermekkel a játékok során. Megelőzés ként heti egy alkalommal ajánlott tetűirtó sampont használni ami kifejezetten hajtetű ellen van. Tünetek a viszketés fűl mögött és tarkótájékon. Fehér korpához hasonló lerakódás. Lehet kapni patikákban drogériákban fejtetűre tetűirtó szeszt, sampont és az ára is elfogadható. Ha már megfertőződött a gyermek akkor sem kell pánikba esnie. Mivel a peték,serkék cement szerű anyaggal tapadnak a hajtőhöz ezért nehéz őket eltávolítani, de speciális fésűvel ez is megoldható.

Ez után használja a hajszeszt és az ágyneműt is fertőtlenítsék ki. Ha sapkát hord a gyermek ezt is fertőtlenítse. Tudni kell hogy a hajtetű nem ugrik. Átmászik általában mikor a gyermekek összedugják a fejüket. A kezelést mindig meg kell ismételni mivel az élő bogarakat pusztítja el a tetűirtó a serkéket nem. Fiú gyermek esetén a rövid haj miatt nehezen tudnak megtapadni ezek a bogarak a rövid hajszálakon így fiúknál ritkább a fertőzés esélye. A pedagógusok, óvónők is rendszeresen ellenőrzik a gyermekeket időben felhívva a szülők figyelmét az esetleges veszélyre. Ha a gyermek még is haza viszi a fejtetűt a család védelméről is gondoskodjanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük