Kezdőlap » Hotel » Hajózás egyedül?

Hajózás egyedül?

A mai napig sokan döntenek amellett, hogy nekivágnak az óceánnak egyedül egy hajóban, és felfedezik a világ összes óceánját, és tengerét. Azonban nem mindig a legideálisabb, hogyha meggondolatlanul nekivágunk a kalandnak. Sok magyar ember is próbálkozott már azzal, hogy munkás évei során összegyűjtögetett pénzéből vásárol egy hajót, és semmi tapasztalattal nekivág a világnak, és kipróbálja, vajon mennyit is bír a szervezete. Amikor az ember igazán egyedül lesz a tengeren, rájön, hogy azok a dolgok, amiket régen még jelentéktelen kis hétköznapi dolgoknak tartott, mennyire is fontosak. Az ilyen típusú embereknek utazásaik során a naplóírás kötelező, mivel nemcsak az érzéseiket, hanem az élményeiket is leírhatják, és ezáltal mások is megtudhatják milyen az igazi tenger egyedül, egy hajón. A természeti viszonyok bármikor keresztbe tehetnek, mivel elég egy rossz szél, fuvallat, vagy egy tengeráramlás, és messze nem oda jut az ember, ahova valójában tervezte. Ilyen utakkor fontos az is, hogy kívülről-belülről ismerjük a hajónkat, mivel hogyha elromlik bármi, magunknak kell megjavítanunk minden egyes apró kis hibát. A legnagyobb ellenségünk egy ilyen úton nem más, mint a magány, hiszen ennek tudatában sok olyan dolog merül fel a fejünkben, amikre soha nem is gondoltunk volna.

Ezért ha egy ilyen kalandos utazásra adnánk a fejünket, nagyon jól gondoljuk meg, mit is hagyunk a hátunk mögött, másrészt pedig egy ilyen utazás során az életünket is kockáztatjuk, de ha már eldöntöttük, hogy mi is el akarunk indulni, gondoljunk arra, hogy írjuk le élményeinket, és ha hazatértünk, ezt adjuk tudtára a többi olyan embernek is, akit a hajózás, vagy éppen az ilyen típusú kalandok érdekelnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük