Kezdőlap » Divat és szépség » Hajápolási tippek az egészséges hajért.

Hajápolási tippek az egészséges hajért.

Fontos, hogy megfelelően ápoljuk hajunkat. Például ajánlatos hajmosás előtt kifésülni a hajat, mert így a hajmosás alatt nem maradhat benne esetleg hajlakk maradványa, és utána sokkal könnyebb lesz kifésülni azt. Lényeges tudnivaló, hogy nem szabad a vizes hajat azonnal fésülni, mert így nagyon hamar elkezdhet töredezni a vége.
Az egyik legalapvetőbb dolog a hajápolásnál, hogy minél gyakrabban mossuk, annál hamarabb zsírosodik, mivel a haj faggyútermelése, ezáltal csak fokozottabbá válik.
Akik a száraz hajtípusúak csoportjába tartozik, az bátran használhat ápoló, vagy regeneráló olajat a hajra. Ez fokozottan ápolja a hajhagymákat, és visszaadja a haj rugalmasságát, fényességét és puhaságát.
Akik a hamar zsírosodó hajúak csoportjába tartozik azoknak viszont még a haj végeire sem ajánlott olajat használni.
Az, hogy a gyakoribb hajvárástól gyorsabban nő a haj az tévhit. Általánosságban egy hónap alatt 1 cm-t nő a haj, a rendszeres egészségügyi hajvágást havonta, kéthavonta kell megejteni. Valamint általában a fodrászok minimum egy cm-t vágnak a hajból, ezáltal nem lesz sem hosszabb, sem rövidebb a haj. Az viszont biztos, hogy a rendszeres hajvágástól erősebb és egészségesebb lesz a haj.
A túl sűrű és sokféle szerrel történő hajmosásnak sincs jó vége. A túl sűrű hajmosástól csak zsírosodni kezd a haj. Nem szabad sokféle szerrel mosni hajat, mint például egy hajmosás alkalmával kétszer mossa meg a haját, majd balzsamot is használ, és még pakolást is rak rá, az nem egészséges és tápláló a hajnak. Folyamatosan nem azonnal látszódva, de idővel meg fog mutatkozni, hogy a sok mesterséges anyagból készült sampon, balzsam károsítja a hajat. Ajánlatos egy hajmosás alakalmával csak egyszer mosni a hajat, és egy vitaminokban gazdag balzsamot használni.
Végül fontos még megemlíteni, hogy nem szabad a hajat túl sűrűn, vagy túl szorosan összefogni mert ez, töredezéshez és hajhulláshoz vezethet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük