Kezdőlap » Divat és szépség » Hajápolás

Hajápolás

Az egészséges haj a jó megjelenés szerves része. Nem kell ahhoz extravagáns frizura, hogy az ember kitűnjön a hajkoronájával, hanem elég, ha betart pár aranyszabályt, hogy megmaradjon a haja természetes szépsége.

Aki nem festi a haját, annak nem kell annyit foglalkoznia vele. Aki úgy érzi, hamar zsírosodik a haja, megmoshatja hetente kétszer, de akinek száraz, vagy normál haja van, elég hetente egyszer is. Naponta például semmiképpen sem szabad mosni, mert úgy nem tudja a haj fenntartani a természetes egyensúlyát, rohamosan zsírosodni fog.

A vegyszerrel kezelt haj, ha festve van, szőkítve vagy melírozva, még ha hennával is, elsősorban könnyebben szárad, a vegyszerek miatt töredezik is. Használjunk jó minőségű, minél természetesebb alapanyagú sampont, szűkség esetén balzsamot is. Hajmosás előtt készíthetünk egy tojásos-mézes pakolást, ami cseppenthetünk pár csepp argán olajat. Az argán olaj egyébként önmagában is jó regeneráló hatással bír, a hajvégeket is ápolja. Arról se feledkezzünk meg, hogy ha már töredeznek a hajvégek, érdemes levágni, mert rendszeres vágatás nélkül semmi olaj nem tudja megerősíteni a hajat. Legalább háromhavonta vágassunk le 2 cm-t, és kerüljük a gyakori besütést, vasalást, vagy használjunk hővédő sprét.

Sokan szenvednek attól, hogy hamar lelapul a hajuk. Annak oka lehet a zsírosodás, vagy a vékony hajszálak. Az erősítő tojásos pakolás használata mellett figyeljünk arra, hogy hajszárításnál fejünket hajtsuk le, így a levegő bejut a hajszálak közé és sűrűbbnek fog tűnni a hajunk.

Ami még nagyon fontos, hogy táplálkozzunk változatosan, a sok gyümölcs, zöldség által bevitt vitamin is csodákat tud tenni a hajon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A normál típusú bőr ápolása

A bőrtípus meghatározása a megfelelő bőrápolás elengedhetetlen feltétele. A legszerencsésebbek azok, akik normál bőrrel rendelkeznek. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük