Kezdőlap » Hotel » Hagen

Hagen

Hagen egy olyan német kisváros, amely az ismert nagyvárostól, Dortmundtól csupán néhány kilométerre helyezkedik el. Nem egy nagy kiterjedésű település, azonban mégis találni itt minőségi szállodákat, és azért a látnivalókból is akad egy-kettő. Ide legkönnyebben repülővel tudunk eljutni, azonban ezt csak a dortmundi repülőtérre érkezve tehetjük meg.
Budapesttől mintegy 1100 kilométerre található, így tapasztalt autósok a gyorsforgalmi utakon keresztül egyszerűen eljuthatnak Hagenbe.
A város legfőbb nevezetessége a Werdringen vár, ahova évente több százan látogatnak el, nemcsak német turisták. Két fontosabb múzeum is található a városközpontban, ezek a város múltját bemutató múzeumok, a Városi Múzeum, és a Westfälisches Freilichtmuseum. A környék dombvidékein található egy régészeti lelőhely, aminek a neve Blätterhöhle. Itt túravezető segítségével több prehisztorikus állatmaradványt, és az ősemberi kultúrára visszamutató leletanyagokat csodálhatjuk meg. Azonban hogyha tényleg jól szeretnénk érezni magunkat, akkor szükségünk lesz egy kiváló szállásra is. Hagenben több hotel, panzió és szálláshely is található, melyek közül a legkiválóbbnak titulált a 4 csillagos Mercure Hotel. Szintén népszerűek errefelé az olyan 3 csillagos szálláshelyek, mint az Arcadeon Hotel, és a City Hotel Deutsches Haus.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazzunk Bolíviába

Bolívia Dél-Amerikában található ország, amely a kontinens közepén fekszik, ezért nincs közvetlen tengerpartja. Az ország …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük