Kezdőlap » Családi élet » Ha beteg a gyerek

Ha beteg a gyerek

Itt van az ősz, az óvoda- iskolakezdés ideje. A hűvösebbé váló, esős, latyakos időjárás és az újbóli közösségbe kerülés miatt nagyon gyakoriak a gyerekeknél a megfázásos és különböző vírusos fertőzések, amiket sok esetben a nebuló hangulatán, magatartásán nem is nagyon lehet észrevenni – de közösségbe a továbbiakban (általában 3 napos időtartamban) nem mehetnek. A dolgozó szülők ezeket a három napokat elég nehezen tudják megoldani, ha nincs a közelben már nyugdíjban lévő nagyszülő, akire ilyenkor rá lehet bízni a kis beteg gondozását, szórakoztatását.

Jó lenne ilyen esetekre kialakítani egy – megfizethető – pótnagyi szolgálatot szervezni, biztosan van a környezetükben olyan nyugdíjas korú, megbízható és még aktív ember, aki szívesen foglalkozna kiegészítő tevékenységként 1-1 gyerekkel, különösebb szakképesítés nélkül. Őket megtalálni elég körülményes szervezett keretek nélkül.

Az orvosi utasításokat természetesen figyelembe véve, ilyen esetekben nagyon fontos, hogy figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, próbáljuk a gyereket rávenni minél több zöldség- gyümölcs elfogyasztására a megfelelő vitamin-utánpótlás érdekében, előtérbe helyezve a természetes vitaminokat. Az orvosi utasításnak megfelelően tartassuk be az esetlegesen előírt diétát – bár ez időnként nem könnyű feladat.

Próbáljunk figyelne arra is, hogy az iskolai feladatokat megkapja a gyermek és az otthoni környezetben is elvégezze azokat, hogy lehetőleg ne legyen túl nagy lemaradása a tananyagban, ne kelljen a hiányzása alatt vett anyagok pótlását az újonnan tanult anyaggal együtt végrehajtania.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nemi élet a házasságban

Az első felvetődő kérdés, hogy milyen gyakran éljünk nemi életet. Statisztikákat olvashatunk erről, de ezek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük