Kezdőlap » Egészséges életmód » Gyulladáscsökkentő hatású élelmiszerek

Gyulladáscsökkentő hatású élelmiszerek

A legrettegettebb betegségek, mint például a rák, illetve a cukorbetegség, reuma és az Alzheimer-kór, egyaránt a szervezetben kialakuló gyulladások miatt jönnek létre. Azok a testünkbe jutó vírusok és baktériumok, melyek fájdalomhoz, duzzanatokhoz, és bőrpír kialakulásához vezetnek, hosszabb távon is igénybe veszik immunrendszerünket, és súlyosabb megbetegedéseket idézhetnek elő.
Köztudott, hogy a megfelelő táplálkozás hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk képes legyen legyőzni a betolakodókat. A gyümölcsök, és zöldségek rendelkeznek a legerősebb gyulladásgátló tulajdonságokkal.
A pozitív hatás kiváltásában fontos szerepe van a flavonoidoknak, melyek nagy mennyiségben megtalálhatóak például a cseresznyében, szederben vagy papayában, illetve a zöldségek közül a spenótban. Egyes fűszereknek is gyulladásgátló funkciót tulajdonítanak: például a fokhagyma, illetve a kínai orvoslásban gyakran felhasznált gyömbér számos, egészségre gyakorolt kedvező hatását ismerjük.
Fontos hozzátennünk: a zöldség-, és gyümölcsfogyasztás mellett még számos egyéb faktor határozza meg testünk egészségi állapotát. Az egészséges életmódhoz tartozik a rendszeres testmozgás (lehetőség szerint a friss levegőn), az elegendő alvás, és -amennyiben megtehetjük – a stresszes életmód kerülése. Aki lemond az iparilag előállított készételekről, különböző tartósítószereket, aromákat, mesterséges anyagokat tartalmazó termékekről, máris sokat tett egészségéért, és azért, hogy elkerülje a szervezetében kialakuló gyulladásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges italok: borsmenta-, gyömbér-, és jeges tea házilag

A tea az egyik legnépszerűbb ital világszerte. Nemcsak sokoldalú ízvilága teszi különlegessé, hanem a pozitív …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük