Kezdőlap » Gyógyszerek » Gyógyszeres kezelés

Gyógyszeres kezelés

Az emberi test felépítéséből, illetve a szervezet felépítéséből adódóan, sajnos nem vagyunk immunisak a betegségekre. Az ember már kisgyermekkorban találkozik a gyógyszerekkel, a gyógyszeres kezelésekkel például egy-egy nátha, torokgyulladás alkalmával.

Betegségektől, valamint a tünetektől függően az orvos kiírja nekünk a gyógyszert egy receptre, amit a gyógyszertárban kiválthatunk. Természetesen vannak vény nélkül kapható gyógyszerek is, de ezek közül csak azt vásároljuk meg, aminek már ismerjük a hatóanyagát, és annak hatását a szervezetünkre.
Vannak olyan gyógyszerek, melyek közvetlenül a betegséget gyógyítják, olyanok, melyeket a tünetek kezelésére szoktunk használni, de vannak olyan gyógyszerek is, melyeket a betegség megelőzése érdekében fogyasztunk. Ilyen például a béres csepp, a vérnyomás csökkentők, és még nagyon sok más gyógyszer.

Amikor gyógyszert veszünk be, fontos odafigyelni arra, hogy az orvos hogyan javallotta nekünk a gyógyszert, tehát mikor kell bevenni (reggel, délben, este), étkezés előtt kell-e bevenni, vagy étkezés után, és arra is, hogy mennyi folyadékkal. A gyógyszerek hatását befolyásolhatják ezek a tényezők, ezért fontos, hogy mindig akkor és úgy vegyük be a gyógyszert, ahogyan azt az orvos előírta.

Ha kisgyermekkel élünk együtt, akkor sosem szabad a gyógyszert számára elérhető helyen hagyni, mert ha véletlenül megtalálja és akár egy szemet is vesz be belőle, már súlyos következményei lehetnek. Mindenkinek más a szervezete, mindenkire másképpen hatnak a gyógyszerek, ezért nem véletlen, hogy amikor az orvosnál járunk, mindig megkérdezik, nincs-e véletlenül gyógyszerallergiánk. De ettől függetlenül is, a gyógyszereknek sokféle mellékhatása lehet, melyet a betegtájékoztatón mindig fel szoktak tüntetni. Ezt fontos minden kezelés előtt figyelmesen elolvasni, és ha bármelyik mellékhatást észleljük magunkon, azonnal orvoshoz kell fordulni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

Döbbenten látom reggel és este, hogy szívbeteg édesapám számra pontosan 16 féle gyógyszert visz be …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük