Kezdőlap » Családi élet » Gyermeteg szerelem

Gyermeteg szerelem

Gondolom neked sem ismeretlen az első szerelem élménye. Sokan ezt már iskolás korban megtapasztaljuk, sőt rendszeresen hallani akár óvodás kisgyermekektől, hogy ők bizony szerelmesek.

Egy szülő számára nehézség lehet elfogadni, hogy gyermekük érzései rügyeket bontottak az ellenkező nem irányába. Iskolás körökben tapasztalható, hogy leginkább a lányok fejezik ki egyértelműen érzéseiket a fiúk irányába, gyakran írnak kiszemeltjüknek szerelmes levelet, melyek szívecskékkel tarkítottak. A fiúk leginkább piszkálják a lányokat, vagy nagy ívben kerülve őket, csak messziről figyelik minden lépésüket.

Ezek a szerelmek még igazán kezdetlegesek és felnőtt ember részére nyilvánvaló lehet, hogy sem szexuális kapcsolat, sem pedig házasság nem várható a bontakozó szerelemből. Mégis a szülők többsége nagy vitákat kavar gyermeke érzései miatt, leginkább akkor, ha az érintett fél tanulmányi eredménye romlásnak indul. Amennyiben ezt már a pedagógusok is észreveszik nagy a baj.

Célszerű gyermekünkben erősíteni azt, hogy bármit megbeszélhet velünk. Sosem szabad ellene fordulni, ne felejtsük el a legnagyobb féltés közepette sem, hogy tanácsot lehet adni, de beleszólni tilos! Amennyiben megmondjuk a gyermeknek mit tegyen határozottan ellenünk fordul és mással beszéli meg a problémáit. Ez a későbbiekben sem vezet jó kapcsolatra.

A szülő és gyermek közötti kapcsolat alapja a bizalom! Fontos, hogy a gyermek szüleivel nyíltan és őszintén tudjon beszélgetni! Ezzel elkerülhetőek a konfliktusok és a folyamatos hazugságban élés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük