Kezdőlap » Családi élet » Gyermekünk a közös ágyban – Igen vagy nem?

Gyermekünk a közös ágyban – Igen vagy nem?

A házaspárok többsége babavárás előtt fogadkozik, győzködik magukat, egymást, illetve környezetüket, hogy ők bizony sosem fogják beengedni éjszakára gyermeküket a közös ágyba. Aztán megszületik a szülők szeme fénye és minden korábbi elmélet dugába dől.
Lássuk be szinte kétségbeejtő mikor egy kisbaba csak sír és sír… Nyugtatásképpen sétálgathatnak felváltva a csecsemővel, végül mégis annyira elfáradnak, hogy szinte együtt merülnek édes álomba a hálószobában.

Sokak szerint ez nem egészséges, hiszen a házasélet romlását okozhatja, kialvatlansághoz vezet, ha mindig arra figyelnek, hogy a kisbabára nehogy ráfeküdjenek, stb. Míg mások éppen ellenkezőleg gondolkodnak: a gyermeknek nagyon fontos a szülők közelsége, főleg az édesanyáé. Hiszen 9 hónapon keresztül hallotta szívverését, érezte minden mozdulatát a pocakban és a hangja is megnyugtatta őt. Ha hirtelen külön szobába kerül az újszülött, bizony sok esetben megfigyelhető, hogy sírós lesz a baba.

A felnőttek könnyen el tudják altatni magukat, ez egy olyan képesség, amit tanulni kell. Egy csecsemőt szükséges altatni, mivel ez a képesség nem veleszületett.

Évtizedekkel ezelőtt azt részesítették előnyben, hogy egy éves koráig a gyermek a szülőkkel egy szobában ugyan, de külön ágyban alszik, így az édesanya könnyen észreveszi, ha a pici éhes, esetleg beteg. Egy éves kora után kapott új saját szobát, akkorra már könnyebben el tud aludni akár egyedül is. Bizony-bizony, a gyermekeket meg kell tanítanunk az élet nagy dolgaira, és bizony arra is, hogyan altassa el magát.

A legjobb, ha gyermekünket úgy neveljük, ahogy mi jónak látjuk. A tanácsokat meg lehet hallgatni, hiszen azt később megfogadhatjuk, vagy nem. Mindenki döntsön saját belátása szerint és a legfontosabb:
Hallgass a szívedre!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyerek póló szülői és gyerekszemmel

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy megfelelő pólót választani a gyereknek nem is egyszerű feladat, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük