Kezdőlap » Egészséges életmód » Gyermekkori betegségmegelőzés

Gyermekkori betegségmegelőzés

Kiegyensúlyozott táplálkozás, mozgás, cigarettafüstmentes élettér: a gyermekkori egészséges életstílus fontos szerepet játszik a későbbi szívbetegségek és szélütés megelőzésében.
A szívbetegségek és a szélütés megelőzése a legtöbb embert először 30 éves kora felett kezdi foglalkoztatni. Azonban sokszor a körülmények miatt már túl késő: a szív-, és érrendszeri megbetegedéseket már a gyermekkori életmód megalapozhatja – állítják az orvosok. Ezért különösen fontos, hogy a szülők jó példát mutassanak gyerekeiknek. Aki kiskorától kezdve egészségesen él, jóval kisebb az esélye, hogy idősebb korban szív-, és érrendszeri betegségei alakulnak ki. A magas vérnyomás a legjelentősebb rizikófaktor, ami a szélütést kiválthatja. A zajos környezet, passzív dohányzás és túlsúly már a gyermekkor éveiben hozzájárulhatnak a magas vérnyomás kialakulásához.
A szülőknek azonban lehetősége van arra, hogy a saját életmódjukon, magatartásukon és a megelőző eljárások által csökkentsék a magas vérnyomás kialakulásának esélyét. Ezáltal már kisebb korban segíthetünk gyermekünknek, hogy később elkerülje a magas vérnyomás okozta egészségügyi károsodásokat, veszélyeket. A szülőknek nem ajánlott a gyermekeik jelenlétében dohányozni, mivel a passzív dohányzás amellett, hogy hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához, a tüdő és a légutak megbetegedését is okozhatja. Fontos, hogy gyermekünk már kezdettől egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozzon, és aktív életet éljen: ebben a szülők életstílusa kell, hogy példát mutasson a számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi mindenre jó a fahéj

A fahéjat konyhafűszerként ismerik a háziasszonyok, de lehet sokan alkalmazzák teák és kávék ízesítésére is,hiszen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük