Kezdőlap » Családi élet » Gyermekbántalmazás

Gyermekbántalmazás

Nincs jobb annál, amikor egy gyermek boldog, szerető családban nő fel, de sajnos ez nincs mindig így. Fontos megemlíteni a kivételeket is, hogy mindenki tisztában lehessen azzal, mik is történnek néhány családban.

Előfordul, hogy a szülők hanyagok, illetve nem figyelnek oda kellőképpen a gyermekre. A gyermek hiába szeretne segítségért a szüleihez fordulni, azok nem hallgatják meg. Ilyenkor a gyermek úgy érzi, hogy egyedül maradt, és nem számíthat senkire, illetőleg nem szereti őt senki, s ekkor jönnek az olyan gondok, mint a szökés, illetve önbántalmazás. Az is előfordulhat, hogy a gyermek depressziós, de ebből a szülők nem vesznek észre semmit.

Bármilyen nehéz bevallani, talán ez még a jobbik esethez tartozik. Sajnos vannak olyan szülők, akik mérgüket a gyermeken töltik ki, illetve egy-egy saját problémája miatt a gyermeket hibáztatja. Néha ez alkoholos befolyásoltság alatt történik. Ilyenkor szokott előfordulni a gyermekbántalmazás. A szülő, maga sem tudja, miért teszi, de akkor és abban a pillanatban jó döntésnek gondolja. A helyzet sajnos az, hogy a gyermek nem mindig mer szólni más felnőttnek, akár óvodában, akár iskolában, mert fél. Pedig amíg valaki nem tudja meg, hogy mi folyik otthon, addig nem tud segíteni.

Ha bárki tudomást szerez gyermekbántalmazásról, azonnal hívni kell a rendőrséget, de nem árt akkor is segíteni a gyerkőcön, ha szülei nem törődnek vele kellőképpen. Ezt onnan vehetjük észre, hogy a gyermek depressziós, esetleg visszahúzódó, lehetséges, hogy ápolatlan, tehát nem tiszta ruhában jár iskolába/óvodába, haja sem tiszta, stb. Ezek mind jelei lehetnek a szülei nemtörődömségének.

Ha valaki valamikor ilyet észlel, segítsen, mielőtt késő lenne!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük