Kezdőlap » Hotel » Guernesy kicsiny szigete

Guernesy kicsiny szigete

Guernsey egy csatornasziget, amely a Szent-Malo öbölben található, nem messze Normandia partvidékétől. Földrajzilag hozzátartozik a Haut Past régió, és a Bas Past régió is, melyek egyike inkább mezőgazdasági, másik pedig ipari jellegű területnek számít. Guernesy fővárosa St. Peter Port. A Guernesy szigethez hozzátartozik még Herm, Sark és Alderney is, a Casquets pedig a szigetecskék egy csoportja, híres az itt található világítótoronyról. A szigetek nagyon közel vannak az Egyesült- Királysághoz, azonban nem kötődnek hozzá.

Guernesy nemzeti állatai között tartják számon a szamarat, hiszen a meredek hegyeken gyakran alkalmazták teherhordásra, valamint a szarvasmarha is jelképes állat, a rendkívül finom, krémes teje miatt, és finom húsa miatt is tartják. Guernesybe mindenkinek megéri ellátogatni, hiszen ez egy remek úti cél kirándulásokhoz és fürdőzéshez egyaránt. Az országban több sétányt, sziklás utat találunk, az ország belső részein kisebb hagyományőrző falvakat, szélen pedig nagyon szép strandokat. St. Peter Port a főváros egyben kikötőváros is, napjainkban tele van bisztrókkal, éttermekkel, butikokkal, míg a kikötőben óriási kompok várakoznak, hogy utasaikat elszállítsák valamely társszigetre. A fővárosban keveredik egymással a gregorián és a párizsi stílus, amely megnyilvánul a lépcsőzetes kertekben, teraszokban, és persze a zegzugos sikátorokban. Itt mindenképp érdemes vásárolnunk, hiszen számos drágább dologhoz hozzájuthatunk jó áron, mivel az egész terület vámmentes. Számos butik, elektronikai bolt, dohánybolt, ékszerbolt várja a vásárlókat, de hogyha inkább régiségekre vadászunk, az óvárosba látogassunk el, ahol ki tudja mit találunk majd. Szent Peter Port az egész ország legszebb városa, sőt a csatornaszigetek legszebbike, ezért itt töltsük el a legtöbb időt, együnk a helyi éttermekben, ahol rengeteg választásunk van, milyen nemzeti konyha étkeit szeretnénk megkóstolni, van itt indiai, török, spanyol, vagy olasz ételkülönlegesség, melyhez egy hűsítő koktélt, vagy helyi sört is elkortyolgathatunk.

Guernsey egyébként egy nem mindennapi hely, ahol nem mindennapi kedves közösség várja a látogatóit, itt mindenkit egyformán, szeretettel fogadnak. Az országban több látványosság is megéri, hogy megtekintsük, például Victor Hugo egykori háza, a St. Peter Port-i Hauteville ház, mely napjainkban múzeum. Szintén megér egy megtekintést az Atlanti-fal megmaradt darabja, mely olyan mint egy erődítményszerű labirintus, melyben számos múzeum kapott helyet. Található itt egy 28,5 mérföldes szikla is, melyen ösvények vannak, ezek tökéletes helyet biztosítanak a túrázók számára, ahogy az öblök is. Túrázás közben az a jó, hogy a szigetet apróbb részleteiben is fel tudjuk fedezni, így például olyan ritka, úgynevezett fél-trópusi fajokkal is találkozhatunk, mint az aloák, madeira muskátlik és kaffir fügék. Érdekesség, hogy a szigeten egyébként is rendkívül megszokott, hogy a helyiek sétálva közlekednek, ennek örömére nemcsak szervezett sétatúrákon vehetünk részt, de például meglátogathatjuk a Sétáló Fesztiválok egyikét. A rendezvények között olyanokat sem érdemes elmulasztani, mint például a Konyha Ünnepe, valamint a Viaer Marchi fesztivál, amely szintén gasztronómiai jellegű rendezvény, melynek keretei között például felszolgálják a Guernsey Bean Jarét, amely a sziget egyik leghíresebb étele, egy évszázados recept alapján készülő pörkölt. Itt azonban érdemes megkóstolni a másik helyi különlegességet, a Guernsey Gâchet, amely egy mazsola, malagaszőlő, és más csonthéjasok felhasználásával készülő kenyérféleség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A német kikötőváros, Cuxhaven

Cuxhaven Észak-Németországban található város, amely az Északi-tenger partjánál fekszik, Dánia déli határától mindössze párszáz kilométerre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük