Kezdőlap » Látnivalók » Görögországi szigetek látnivalója? Korfu belvárosa önre vár.

Görögországi szigetek látnivalója? Korfu belvárosa önre vár.

Ha igazán csodálatos helyeket szeretne felfedezni, akkor kezdje egy sétával az óvárosban. A második világháború bombázásai ellenére egy csomó bájos utca van, ahol Velence mancsa nyomot hagyott.

Csodálja meg például az Eszplanád negyedét, Görögország egyik legszebb tere ez, olaszos utcák, árkádos lakóházak, máshol francia vagy angol építészeti elemekkel, bizánci templomokkal, járda nélküli macskaköves utcákkal, kovácsoltvas erkélyekkel, az összhatás egységes és lenyűgöző.
Este ne szalassza el a passeggiatat, ezt az igencsak olasz hagyományt, amikor is mindenki a Spianda árkádjai alatt sétál, a férfiak azért, hogy lássanak, a nők pedig azért, hogy lássák őket.

Az erődítmény (paléo frourio): nyitva 8-19-ig, a belépésért fizetni kell. A velenceiek építették 1550-ben, a kikötő bejáratát jelző sziklán. Piszkos és gondozatlan sajnos, azonban architektúrája remek és a kilátás is csodálatos.

Május 15-től Szeptember 30-ig hang és fényjátékok vannak 21.30 – 22.15-ig minden nap.
A királyi palota: Az Eszplanád északi részén találják. 07.30 – 19.30-ig tart nyitva, kedden zárva van, a belépésért itt is fizetni kell. Helyzete csodás, a tenger fölé nyúlik. 1816-ban épült, angol kormányzók rezidenciája volt. Felújítások miatt gyakran szokták bezárni.

Archeológiai múzeum: odosz Vralia 5. Az Eszplanád déli részén lelhető fel. Nyitva tartás 07.30 – 19.30-ig, vasárnapokon 10.00 – 18.00-ig, hétfőn zárva, főidényen kívül 09.00 – 15.00 óráig a belépés itt sem ingyenes. Elég érdekes, sok látnivalóval, főleg Artémis templomának nyugati szárnya a közel 3 m magas gorgonjával. Sok más régi, a sziget gazdagabb korából származó emlék, szobor látható még.

A Haghios Spyridon templom: Az Eszplanádhoz vezető egyik utcában található, ez a város oltalmazója. A mennyezeten rengeteg szép festmény van, érdemes megnézni a jobb oldali kis helyiséget, ahol a szent relikviákat tartalmazó ezüst szarkofágok vannak.

Természetesen rengeteg csodás helyet lehet felfedezni a városban, de úgy gondolom ezeket a helyeket semmi esetre sem szabad kihagyni. A város lakói nagyon kedvesek az ide látogató turistákkal, szinte az embernek kedve sincsen hazamenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük