Kezdőlap » Nyaralás » Görög szigetvilág – Lefkasz

Görög szigetvilág – Lefkasz

Úgy tartja a mondás, hogy a görög jól érezze magát, szorosan hozzátartozik, hogy láthassa, szagolhassa a tengert. A szigetlakók életét a tenger formálja, mindennapjaikat a tenger határozza meg. Görögországhoz a Jón-tengeri szigetek közül Lefkasz fekszik a legközelebb. Alapvetően falusias sziget, ám egy német régész, Werner Dörfler állítása szerint Odüsszeusz hazája is.

A szigetet Szapphó-val, a költőnővel is összefüggésbe szokták hozni, állítólag i. e. 600-ban, szerelmi bánatában itt követett el öngyilkosságot – a part menti sziklákról a mélybe vetette magát. Ám Lefkasz mai arculatát nem a tragédia, nem a bánat jelenti, hanem az utánozhatatlan görög vendégszeretet, és mediterrán látnivaló. Szállást keresni legpraktikusabb a sziget nyugati oldalán, onnan autóúton hamar be lehet érni a sziget fővárosába, valamint a strandok is jól megközelíthetőek.

Ezek közül kifejezetten Megali Petra és Milos ajánlhatóak, de nagy népszerűségnek örvend még Nidri, Lakka és Meganissi is. Mindenképpen érdekes lehet egy reggeli séta a sziget történelmi műemlékében, A Santa Maura erődben. Lefkasz mégis Lefkada nevű kikötőjéről vált híressé, ahonnan napi rendszerességgel indulnak hajók a közeli kisebb szigetekre, valamint a nagyobb turistahelyekre is. A kielégítő menetrenddel biztosított hajózás egyébként is ajánlatos minden Görögországba látogatónak, a vízi közlekedést gyakran folklór műsorok és ajándék frissítők teszik élvezetessé, melybe aktívan bevonják az utazóközönséget is, így lehetőség nyílik elsajátítani például a görög körtáncok alapjait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük