Kezdőlap » Nyaralás » Görög szigetvilág – Korfu

Görög szigetvilág – Korfu

A Görögországba való látogatás minden utazónak elsősorban napfényt, tenger és kultúrát jelent. Megközelítőleg 1300 sziget alkotja az ország tengeren fekvő részét, ebből 167 lakott szigetet tartanak nyilván. Ebben a sok arcú világban minden szigetnek megvan a saját jellegzetessége. Korfut például már Homérosz is megénekelte az Odüsszeiában.

A sziget fő kikötője Manduki, ahol elmúlt évszázadokban hódítók seregek szálltak partra. Mivel a sziget Görögország nyugati szélén fekszik, sok idegent hatalmat, de sok kulturális befolyást is vonzott magához. Különösen igaz ez a fővárosra, melyet a helybéliek Kerkirának hívnak, szinte minden sarkon egyértelműen érezhető a velencei hatás. A lagúnaváros dózséi 400 éven át uralták a szigetet. A főváros egyik nevezetessége, a Spianada-tér árkádsorai is velencei hatást mutatnak. Közvetlenül a tér mellett egy másik idegen birodalom, a brit kormányzó rezidenciája magasodik ki, emlékül a 19. századból.

Érdekesség, hogy az angolok is hagytak örökségül valamit a szigetnek, ami nem építészeti hatásokban mutatkozik meg, hanem a sziget egyik jellemző szabadidős tevékenységévé vált. ez pedig a krikett. Kerkira a turizmusra rendezkedett be. Nemcsak kellemes tavernákkal találkozhat az utazó, hanem meglepő módon “szerencselovagokkal” is. sok játékkaszinó napközben múzeum, ékszaka pedig a játékosok birodalma. Korfu vonzerejét és népszerűségét nemcsak színes kulturális múltjának, hanem egy uralkodó, Erzsébet császárné gyakori látogatásainak is köszönheti. A szerencsétlen sorsú királyné menedékhelyévé vált kastély Kerkirától délre fekszik és kedvenc hőséről, Achilleus-ról kapta nevét, az Achilleont. Európai turistának talán a sziget legkiemelkedőbb látnivalóját jelenti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük