Kezdőlap » Családi élet » Gombfoci hatása a jellemre

Gombfoci hatása a jellemre

A gombfoci játék pozitív hatása a jellemre egyértelműen kimutatható. Mint minden sportos játék, ez is az életre nevel.

Mivel játszanak a ma gyermekei? Többnyire az okos telefonokra letölthet, jellemzően agresszív játékokkal. Ahol valakit le kell lőni, fel kell robbantani, el kell ütni, meg kell valamilyen objektumot semmisíteni. Ezek az élmények a felnőtt korban is dominálni fognak a többségnél.

A gombfoci, mint játék valamikor régen az igazi foci mellett talán az egyetlen játék volt. Apáink játszották már az 1910-es években. Nagypapáink nagykabátjáról levágott gombokból remek hátvédek , csatárok születtek egy kis kiigazítással. Futottak is apáink, amikor kiderült, hogy miért nem tudja a nagypapa begombolni a télikabátot! Ezt játszották az iskolában, vagy odamenet a sarki fűszeres lépcsőjén, de minden kapualjban is. Talán az akkori labdarúgás sikereinek köszönhető a népszerűsége.

Ma már egyre kevesebben gombfociznak, mivel egyrészt a technikai kütyük jobban érdekli őket. Ami persze nem hiba, csak a felnőtté válás folyamán kicsit torzul a jellem. Valószínű a mai labdarúgásunk színvonala is szerepet játszik abban, hogy nem olyan népszerű a játék, mint hajdanán.

A gombfoci egy olyan stratégiai játék, ahol a játékosnak 12-20 másodpercenként kell felelős döntést hozni a kínálkozó számtalan lehetőség közül. A játék során a versenyzők ügyességi feladatokkal szembesülnek, a számos kínálkozó variáció közül a képességeiknek legmegfelelőbb megoldást kell kiválasztaniuk. Egymást érik a sikerek (egy jó passz) és a kudarcok (ellenfél elé rúgott labda), amelyeket azonnal fel kell dolgozni. Nagyon jó kézügyesség kell hozzá, ami természetesen gyakorlással fejleszthető. Kell hozzá tartós figyelem, kitartás, és önfegyelem a játék során. Tűrni kell, ha az ellenfél jobb, ösztönzőnek kell lenni, hogy legközelebb legyőzzük őt. A játék növeli a koncentráció készséget, az összpontosítást, és a stratégiai elképzelések megvalósítását. A másik fél tisztelete, elismerése, siker esetén a szerény öndicséret, a higgadtság bármi történjék is, – ez mind fejleszthető ezzel a játékkal.

Gombfoci , asztali labdarúgás, szektorlabda, ma már ez utóbbi elnevezéssel találkozhatunk keresésekor. Minden korosztály részére lehetőség van a szabadidős szórakozástól a verseny -sportig a játék művelésére. Országos szövetséggel rendelkező sportágról van szó, melynek csapat és egyéni versenyei, valamint tömegsport rendezvényei vannak. A rendezvények célja, a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása kulturált, egészséges körülmények között. Arra törekszenek, hogy a legnépszerűbb sportág – a futball – szeretetét felhasználva a gyermekek és felnőttek egyaránt, a számukra vonzó foglalkozásokon, játékos körülmények között, szinte észrevétlenül fejlesszék képességeiket és személyiségüket egyaránt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük