Kezdőlap » Növények » Gombásszunk..

Gombásszunk..

A sok eső következtében azt vesszük észre, hogy rengeteg gomba emelgeti a kalapját a minket körülvevő erdőkben. Minden hónapnak megvan az adott gombafajtája, ennek elég könnyen utánanézhetünk, s ha kiválasztottuk a kedvenc gombánkat akkor eldönthetjük, mikor indulunk gombavadászatra. Mivel a kincs, amit az erdő ad, mennyei eledel, de ugyanakkor veszélyes is lehet, nagyon fontos pár alapvető szabályt betartanunk. Vigyünk magunkkal egy széles gombászós kosarat, amibe belepakolhatjuk a gombáinkat anélkül, hogy hazáig összetörnénk azokat.

Készüljünk papírzacskókkal, vagy újságpapírral, mert a különböző gombafajtákat érdemes egymástól elválasztva tárolni, ne keveredjenek. Szükségünk lesz, egy jó éles késre, mert a gombák tönkjének alját érdemes lefaragni, megtisztítani a földtől és az avar darabkáktól, ez sokkal egyszerűbb dolog az erdőben, mint az otthonunkban.

Gombahatározót, mert szedés közben megpihenve, megpróbálhatjuk beazonosítani a talált példányt. Ez nagyon érdekes dolog, hiszen így egyre több gombafajt ismerhetünk meg. Természetesen ez nem helyettesíti a hivatalos gombavizsgáló szakértelmét, minden gombát amit magunk szedünk feltétlenül vizsgáltassuk be. Tehát, ha beszereztük a szükséges felszerelést és megnéztük a helyi gombavizsgáló nyitva tartását – ez fontos, mert a gombát leszedés után bevizsgálgatva, frissen fogyaszthatjuk – irány az erdő, töltsük kellemesen és hasznosan a szabadidőnket, hiszen nincs annál varázslatosabb mint kincskeresőként kutatni az erdőt egy-egy szép és finom gombáért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük