Kezdőlap » Egészséges életmód » Globális problémák

Globális problémák

A globális felmelegedés itt van, akár tetszik, akár nem. És a világ tudósai szerint mi, emberek vagyunk ennek a fő okozói. Elsősorban a fosszilis üzemanyag-fogyasztás miatt. Évszázadok óta használjuk a szenet, az olajat és a gázt, valamint más, üvegházhatást okozó gázokat is. És sajnos ez már annyira sok, hogy a növények és az óceánok nem képesek feldolgozni őket.

A légkör széndioxid szintje ma magasabb, mint több száz éve, és a globális hőmérséklet gyorsabban emelkedik most, mint bármikor az elmúlt ezer évben. 1850 óta az átlagos hőmérséklet körülbelül 0.6 fokot emelkedett az UN szerint.

A tudósok vitatkoznak, mi lesz, hogy legyen tovább. Jelentős a vita tudományos közösség által, de azon vannak, hogy tegyenek lépéseket és megakadályozzák a lehető legrosszabb forgatókönyv bekövetkeztét.
Számos vállalat ellenőrizni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátását. De nem kétséges, hogy lesz egy nemzetközi erőfeszítés, ahol bevonják a kormányokat, a vállalatokat, de még a polgárokat is, hogy segítsék a tudósokat a munkában. Mielőtt még túl késő lenne.

De mindez még a jövő zenéje. Vannak tények, amikre jobb, ha odafigyelünk. Tény, hogy elindult a globális felmelegedés. Tény, hogy változó félben van az éghajlat. Tény, hogy több az üzemanyag-fogyasztás, mint például 2000-ben. És az is tény, hogy rengeteg fát vágnak ki az erdőkben, őserdőket irtanak.

De ezzel szemben elindult az újrahasznosítási dolog. Szatyrokat, papírokat, flakonokat meg még sok mindent hasznosítanak fel újra. És ez mind nagyon jó dolog.
Vigyázzunk még a Földre, hogy sokáig lehessen rajta élni, hogy az unokáink is tudják, hogy mi a boldog élet titka.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük