Kezdőlap » Hotel » Genova városa

Genova városa

Genova egy olaszországi kikötőváros, mely az ország északi részén fekszik, és székhelye Genova megyének, valamint a Liguria régiónak. A több mint félmilliós lakosságú városban található a Földközi-tenger második legnagyobb, és Olaszország legnagyobb kikötője. Genova egyben lényeges közlekedési csomópont is, hiszen a Keleti-, és Nyugati Riviéra találkozásánál fekszik, és számos autópálya áthalad rajta, így minden nagyobb városból egyszerűen megközelíthető.
Genovában megannyi látványosság, nevezetesség található, ezért a helyiek általában csak néhány fontosabbat emelnek ki a sok közül, melyet például egy városnéző túra keretei között érdemes megnézni. Ilyen például a Régi kikötő, mely a Genovai-öbölben található, hegyek között. Itt tíz móló található, valamint a világ legrégebben működő világítótornya, a La Lanterna.

Szintén híres a nyüzsgéséről könnyedén felismerhető Piazza de Ferrari tér, mely a régi városrész, és a modern városrész találkozásánál fekszik. Ezen a téren található az Opera, és a Dózsepalota, valamint az a ház, ahol a történetek szerint Kolumbusz Kristóf született.

Genova világörökséggé nyilvánított része a Le Strade Nuove, ahol 16. századi paloták tömkelege található, valamint tőle nem messze, pár perc gyaloglásra máris megközelíthető a San Lorenzo-katedrális, mely a város székesegyháza. A város két leghíresebb kastélya a Castello d’Albertis, és a Castello Mackenzie.
Genova városában még ezen kívül is számos további látnivalók vannak, például egy 20. századi vár, megannyi palota, és templom, valamint kápolna a különböző évszázadokból. Genova 6 múzeummal is büszkélkedhet, melyek közül leginkább érdemes megtekinteni az Archeológiai Múzeumot, és a Tengerészeti Múzeumot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük