Kezdőlap » Hotel » Genf látványosságai

Genf látványosságai

Genf Svájcban található, az országban ez a második olyan város, amelyben a legtöbb lakos él, körülbelül 185 ezren. Genf a francia határnál fekszik, ennek köszönhető, hogy tőle Lyon csupán 150 kilométerre van. A várost a Genfi-tó partjánál, és ezzel együtt a Rhone folyónál találjuk.
Ennek megfelelően természetesen az első főbb látványosság, amit a városhoz kapcsolhatunk, maga a Genfi-tó, amely Közép-Európa második legnagyobb édesvizű tava. Ugyanitt, a tavon található a város második legnépszerűbb látványossága, a Jet d’Eau, amely nem más, mint egy 140 méter magasra nyúló szökőkút, a Genfi-tó közepén. Híres a helyi Botanikus kert, melyet eredeti nevén Jardin botanique-nek hívnak. Amennyiben a városban található kulturális emlékműveket vesszük sorra, megemlíthetjük a leghíresebb szobrokat, például a Reformáció Emlékműve című szobrot, a Bartók Béla szobrot, és Erzsébet királyné szobrát.

Genfben múzeumok is találhatóak, összesen öt, melyek között kiemelkedik az iparművészeti kiállítást felvonultató Ariana múzeum, és a Nemzetközi Vöröskereszt Múzeuma. Ugyancsak híres a város arról, hogy már évszázadok óta itt található számos világhírű óragyár központja, emellett legalább 20 óragyár is található a városban. Szintén érdekességnek mondható, hogy Genf 185 ezres lakosságából csak 65 százaléka rendelkezik svájci állampolgársággal, és állandó lakcímmel, a többi itt élő ember pedig általában külföldi vendégmunkás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük